Remišová vyzvala prezidentku, aby priamo podporila povinné očkovanie

Vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí) vyzvala prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby jasne a priamo podporila povinné očkovanie proti koronavírusu.

07.12.2021 15:04 , aktualizované: 16:10
Zuzana Čaputová Foto:
Prezidentka Zuzana Čaputová
debata (63)

Strana Za ľudí bude podľa nej presadzovať povinné očkovanie minimálne pre ľudí nad 60 rokov od začiatku budúceho roka.

„Tieto pravidlá, akékoľvek sú, či už je to covid automat alebo lockdown, nie sú ani dlhodobé, ani udržateľné riešenia. Zaočkovanie čo najväčšej časti obyvateľstva je považované za riešenie pandémie na celom svete bez ohľadu na charakter spoločenského usporiadania,“ uviedla Remišová s tým, že sa na tom zhodujú vyspelé krajiny sveta.

Strana Za ľudí si podľa nej uvedomuje citlivosť témy, no poukázala na vysoké počty úmrtí na koronavírus. Podčiarkla potrebu urobiť všetko na ochranu životov a zdravia ľudí. Aj preto by podľa nej hlava štátu mala jasne a priamo podporiť zavedenie povinného očkovania. „Neustále sa opakujúce lockdowny nie sú riešením,“ podotkla vicepremiérka s tým, že ničia ekonomiku, pracovné miesta i spoločnosť.

Očkovanie / Očkovacie centrum / Vakcína / Čítajte viac Zavedením lockdownu nastal veľký prepad v záujme o očkovanie

Remišová v tejto súvislosti apelovala i na lídrov súčasnej opozície. Pripomenula, že v minulosti aj jej predstavitelia zavádzali povinné očkovania proti vírusovým ochoreniam pre určité skupiny obyvateľstva. Očakáva preto, že podporia aj povinné očkovanie proti covidu. „To by bolo férové a nebolo by to pokrytecké,“ uviedla.

63 debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Remišová #Zuzana Čaputová #očkovanie proti koronavírusu