Poslanci budú rokovať dlhšie, skrátia si aj obedovú prestávku

Poslanci Národnej rady budú počas pracovných dní rokovať dlhšie. Namiesto o 19.00 h skončia o 20.00 h. To platí aj pre piatkové rokovanie, keď zvyčajne končia o 14.00 h. Okrem toho si o hodinu skrátia obedovú prestávku.

08.12.2021 15:10
Hlasovanie / Poslanci / Rokovanie / NR SR / Foto:
debata (4)

Rokovať budú aj budúci pondelok, hoci v pondelky plénum zvyčajne nezasadá. Vyplýva to zo záverov poslaneckého grémia, o ktorých v úvode desiateho rokovacieho dňa 51. schôdze informoval podpredseda snemovne Milan Laurenčík (SaS).

Čo sa týka hlasovania, v piatok sa bude konať ako zvyčajne, teda o 11.00 h. Večer sa už hlasovať nebude, rovnako ani v pondelok. O prerokovaných bodoch by tak mali rozhodnúť až v utorok o 17.00 h.

Laurenčík dodal, že operatívne sa budú presúvať aj body v programe tak, aby nenastali prestoje. V prípade potreby zvolajú podľa jeho slov operatívne aj poslanecké grémium.

Zmenami chcú zákonodarcovia dosiahnuť, aby sa aktuálna 51. schôdza NR SR skončila do 15. decembra. A to z dôvodu blížiacich sa vianočných sviatkov.

Po oznámení zmien v priebehu rokovania poslanci pokračovali v rokovaní diskusiou k motivačným príspevkom pre seniorov po zaočkovaní.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #parlament #NR SR