Hraničnou hodnotou na sprísnenie opatrení bude 3 800 hospitalizovaných

Hraničnou hodnotou, pri ktorej by minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) navrhol vláde sprísnenie opatrení, bude 3 800 hospitalizovaných. Šéf rezortu o tom informoval po stredajšom rokovaní vlády. Momentálne je v nemocniciach 3 479 ľudí.

08.12.2021 15:43 , aktualizované: 17:16
debata (24)

Šéf Inštitútu zdravotných analýz Matej Mišík po rokovaní vládneho kabinetu uviedol, že epidemiologická situácia na Slovensku sa veľmi mierne zlepšila.

Došlo k poklesu počtu vykonaných pozitívnych PCR aj antigénových testov. Počet pacientov na umelej pľúcnej ventilácii mierne vzrástol. Výraznejšie poklesol počet výjazdov zdravotnej záchrannej služby, klesol aj počet príjmov do nemocníc.

VIDEO: Riaditeľ Inštitútu zdravotných analýz Ministerstva zdravotníctva Matej Mišík o aktuálnej pandemickej situácii.

Video

V nemocniciach je podľa jeho slov pomerne stabilný počet pacientov. Najvýraznejšie sa počet výjazdov prejavil v Prešovskom kraji, kde podľa Mišíka dlhodobo zažívali v tomto smere najvyššiu záťaž.

„Celkovo výjazdy sanitiek sú taktiež dobrým indikátorom zlepšovania epidemiologickej situácie. Poklesol aj príjem do nemocníc. Denne do nich prijmú 340 ľudí. Približne 82 percent z príjmov tvoria neočkovaní,“ priblížil.

"Vidieť však, že tá zlepšujúca sa tendencia nie je naprieč celým Slovenskom. Vo väčšine krajov buď vidieť ešte mierny rast, alebo stabilizáciu. Nedá sa ešte globálne hovoriť, že tá situácia sa všade výrazne zlepšuje alebo mení,“ dodal Mišík.

Vladimír Lengvarský Čítajte viac Vláda schválila nové opatrenia, návštevy počas Vianoc nebudú povolené
24 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus