Vláda schválila nové opatrenia, návštevy počas Vianoc nebudú povolené

Vláda na svojom stredajšom rokovaní schválila nové protiepidemické opatrenia, potvrdil po jej rokovaní minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

08.12.2021 16:09 , aktualizované: 16:43
Vladimír Lengvarský Foto:
Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský
debata (794)

Od piatka 10. decembra sa otvoria obchody a kostoly v režime OP. Od pondelka 13. decembra prejdú žiaci druhého stupňa základných škôl a žiaci stredných škôl na dištančné vyučovanie. Návštevy blízkych nebudú počas Vianoc povolené, opatrenie má trvať do 9. januára. Informoval o tom minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO).

VIDEO: Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský o aktuálnych opatreniach.
Video

Od piatka sa otvoria v režime OP okrem všetkých obchodov aj základné služby starostlivosti o ľudské telo, ďalej lyžiarske strediská, vleky či otvorené lanovky. Uzavreté lanovky budú môcť byť otvorené maximálne na 25 percent kapacity s podmienkou vetrania a dezinfekcie.

heger matovič lengvarský Čítajte viac Heger zhrnul nové opatrenia. Od soboty sa otvárajú vleky

Umožnené bude ľuďom tiež chodiť na bohoslužby, na tých bude môcť byť maximálne 30 osôb alebo na 25 štvorcových metrov bude môcť byť jedna osoba. Otvoria sa aj fitnes, a to buď maximálne pre šesť osôb, alebo na 25 štvorcových metrov jedna osoba.

VIDEO: Minister hospodárstva Richard Sulík o opatreniach.
Video

OTP režim má platiť pre diaľkové autobusy, IC vlaky či napríklad pre rýchliky. V režime OP budú môcť od 25. decembra otvoriť hotely a penzióny, umožnené bude spoločné ubytovanie pre členov spoločnej domácnosti, wellness pre ubytovaných, donáška stravy na izbu, ubytovanie len s negatívnym testom (PCR, antigénový test, samotest v hoteli).

Hraničnou hodnotou, pri ktorej by minister zdravotníctva navrhol vláde sprísnenie opatrení, bude 3 800 hospita­lizovaných.

VIDEO: Riaditeľ Inštitútu zdravotných analýz Ministerstva zdravotníctva Matej Mišík o aktuálnej pandemickej situácii.
Video
Korona / Hospitalizácia / Zdravotník / Lekár / Covid / Čítajte viac Hraničnou hodnotou na sprísnenie opatrení bude 3 800 hospitalizovaných
794 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus