Sulík navrhne prehodnotiť zákaz návštev blízkych cez Vianoce

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) chce zrušiť zákaz stretávania sa rodín počas vianočných sviatkov. Podľa neho to nie je dobré opatrenie v boji proti pandémii koronavírusu.

09.12.2021 10:50 , aktualizované: 19:12
debata (129)

"Za zákaz stretávania sa s rodinou počas sviatkov sa na včerajšom zasadnutí vlády nehlasovalo. Navrhnem takéto nariadenie prehodnotiť,“ uviedol na sociálnej sieti Sulík.

Ministerstvo zdravotníctva potvrdilo, že na rokovaní vlády sa neotvorila otázka vytvárania „bublín“, ako sú známe z minulého roka. „V prípade, že sa táto téma otvorí, bude potrebné zohľadňovať aktuálnu situáciu a jej vývoj a tiež názory odborníkov,“ skonštatoval komunikačný odbor v stanovisku. Výnimka zo zákazu vychádzania s cieľom návštevy sa v aktuálnych opatreniach nenachádza.

Zákaz je podľa Kollára nelogický

Predseda NR SR a líder Sme rodina Boris Kollár považuje opatrenia súvisiace so zákazom návštev blízkych cez Vianoce za nelogické. Pre TASR to uviedla jeho hovorkyňa Michaela Jurcová. „Pokiaľ sa môžu stretávať cudzí ľudia, mali by to umožniť aj rodinám, aspoň v nejakom počte,“ uviedol Kollár. Ak by minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) otvoril túto tému na vláde, líder Sme rodina by to podľa Jurcovej privítal.

Šeliga: Nedáva zmysel povedať wellness áno a rodina nie

Šeliga na sociálnej sieti vyhlásil, že o „bublinách“ cez Vianoce by mala byť reč vzhľadom na logiku opatrení, „pretože nedáva zmysel povedať wellness áno a rodina nie“.

Strana Za ľudí si myslí, že pri akomkoľvek uvoľňovaní sa pravidlá musia uvoľniť v prvom rade pre ľudí, ktorí sú chránení očkovaním. „To sme presadzovali aj pri súčasnom nastavení pravidiel a otváraní služieb a obchodov,“ reagovala strana. „Odborníci a minister zdravotníctva budú opatrenia prehodnocovať na základe aktuálnej pandemickej situácie a predložia návrh vláde SR,“ dodalo tlačové oddelenie Za ľudí.

Vladimír Lengvarský Čítajte viac Vláda schválila nové opatrenia, návštevy počas Vianoc nebudú povolené

Minister Lengvarský po stredajšom rokovaní vlády povedal, že cez Vianoce sa rodiny nebudú môcť stretávať, toto opatrenie má trvať do 9. januára.

Od piatka 10. decembra sa opatrenia uvoľňujú. V režime OP sa otvoria obchody, kostoly, základné služby starostlivosti o ľudské telo aj lyžiarske strediská, vleky či otvorené lanovky.

129 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #koronavírus #pandemické opatrenia