Rezort zdravotníctva s krajmi pripravili mobilizačnú očkovaciu akciu

Ministerstvo zdravotníctva a samosprávne kraje pripravili mobilizačný týždeň na podporu očkovania proti covidu na celom Slovensku pod názvom Darujme si Vianoce. Uviedla to v tlačovej správe hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

09.12.2021 16:07
Vakcína / Očkovanie / Foto:
debata (13)

Ministerstvo v spolupráci s krajmi tak chcú podporiť rastúci záujem obyvateľov o vakcináciu. Len za štvrtok bolo podaných viac ako 6-tisíc prvých dávok a vyše 35-tisíc tretích dávok vakcíny.

„Od soboty 11. decembra budú v celej krajine navýšené očkovacie kapacity vo vakcinačných centrách a otvoria sa nové termíny na očkovanie. K mobilizácii sa v týchto dňoch pripoja členovia vlády, ako aj osobnosti z kultúrno-spoločenského života a športu. V jednotlivých regiónoch budú prostredníctvom sociálnych sietí alebo svojou pomocou priamo vo vakcinačných centrách pozývať ľudí k očkovaniu,” doplnila Eliášová.

Cieľom tejto mobilizácie je zaočkovať čo najviac ľudí a tým ich ochrániť pred ťažkým priebehom koronavírusu, ako aj zvýšiť informovanosť o dôležitosti očkovania. Vakcín je na Slovensku dostatok, aby mohol byť v najbližších dňoch zaočkovaný každý, kto o to prejaví záujem.

Do akcie sa zapojili všetky samosprávne kraje, ktoré ho podporia aj prostredníctvom svojich profilov, tlačovými správami či ďalšími sprievodnými aktivitami.

Tento projekt podporí aj predseda vlády Eduard Heger, ktorý spolu s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským budú o kampani Darujme si Vianoce informovať na piatkovej tlačovej konferencii.

„Pre efektívnejší manažment záujemcov o očkovanie odporúčame všetkým, ktorí sa chcú dať zaočkovať, aby sa už dnes registrovali na stránke www.korona.gov.sk. Bude umožnené aj očkovanie bez predchádzajúcej registrácie, no v prípade vysokého záujmu budú uprednostnení tí, ktorí sa zaregistrovali a bol im pridelený termín,” doplnila Eliášová.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo zdravotníctva #očkovanie proti covidu