Lengvarský: Prípadné uvoľňovanie opatrení sa bude týkať očkovaných a prekonaných

Prípadné ďalšie uvoľňovanie opatrení v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu sa bude týkať očkovaných a prekonaných. V piatok to uviedol minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO).

10.12.2021 12:40 , aktualizované: 13:22
Vladimír Lengvarský / Vakcína / Očkovanie / Foto:
Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský
debata (37)

O tom, akým spôsobom sa ešte bude riešiť situácia okolo vianočných sviatkov, bude diskutovať vláda budúci týždeň na svojom zasadnutí. Predchádzať mu bude stretnutie s odborníkmi. Lengvarský však hovorí, že počet pacientov v nemocniciach je stabilný.

Minister zdravotníctva uviedol, že nezaočkovaných Slovákov bude možno štát priamo adresne oslovovať s konkrétnym termínom na očkovanie. „Hľadáme všetky možnosti, ktoré by tú vakcínu dostali čo najbližšie k ľuďom," skonštatoval.

Možnosť, že by očkovacie tímy navštevovali ľudí priamo v ich dome je podľa neho logisticky veľmi komplikovaná a nevie si ju predstaviť.

Covid automat / Opatrenia / Obchody / Čítajte viac Konzílium odborníkov: My sme nenavrhovali nelogické opatrenia

Štátny tajomník rezortu zdravotníctva Kamil Száz doplnil, že najzávažnejšie a akútne diagnózy pacientov sa naďalej riešia. Pripustil, že odkladanie liečby niektorých diagnóz môže spôsobiť určité škody. Zdôraznil, že v špecializovaných ústavoch sa naďalej realizuje diagnostika aj liečba pacientov.

Vladimír Lengvarský Čítajte viac Vláda schválila nové opatrenia, návštevy počas Vianoc nebudú povolené
37 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #Vladimír Lengvarský