Radovan Varga obvinený z úkladnej vraždy zostáva v kolúznej väzbe

Radovan Varga obvinený z objednávky úkladnej vraždy podnikateľa Mariána K. z augusta 2013 v Jahodnej zostáva v kolúznej väzbe. Vyplýva to z utorkového rozhodnutia senátu 4T Najvyššieho súdu (NS) SR. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

14.12.2021 17:06
debata (1)

Ako uviedla, súd zamietol sťažnosti obvineného Radovana Vargu, ako aj prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúra (ÚŠP) Generálnej prokuratúry (GP) SR proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), ktorým bol obvinený vzatý do kolúznej a preventívnej väzby, teda pre obavu z možného ovplyvňovania svedkov a z pokračovania v trestnej činnosti. „Najvyšší súd sa v celom rozsahu stotožnil s uznesením sudcu pre prípravné konanie, ktoré považuje za zákonné a správne,“ doplnila.

Radovan Varga sa mal úkladnej vraždy dopustiť v štádiu pokusu formou účastníctva ešte v roku 2013, miestom vraždy mal byť kopec Jahodná pri Košiciach. Za tento skutok už boli odsúdení jeho vykonávatelia. Strelec Róbert Nigut na 25 rokov odňatia slobody a vodič pri pokuse o vraždu Gabriel Hojsák na 15 rokov odňatia slobody. Nigut po podnikateľovi strieľal a zasiahol ho do hrudníka a tváre. Napokon auto s Nigutom a Hojsákom havarovalo.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #úkladná vražda