Zoroslavovi Kollárovi predĺžili väzbu

Najvyšší súd (NS) SR v stredu predĺžil do 20. februára 2022 väzbu podnikateľa Zoroslava Kollára, obvineného v prípade ilegálnej výroby a distribúcie čiernych cigariet. Senát rozhodoval na podklade sťažnosti prokurátora. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

15.12.2021 14:50
NAKA zoroslav kollár víchrica Foto: ,
Na snímke uprostred Zoroslav Kollár vychádza z budovy NAKA v Nitre 28. októbra 2020.
debata (1)

„Senát 4T Najvyššieho súdu na neverejnom zasadnutí v trestnej veci Zoroslava K., na podklade sťažnosti prokurátora, zrušil napadnuté uznesenie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v časti týkajúcej sa výroku, ktorým sudkyňa pre prípravné konanie rozhodla o nepredĺžení väzby u obvineného,“ priblížila Važanová.

Doplnila, že NS SR zároveň sám rozhodol, že väzbu obvineného predĺžil do 20. februára 2022. Sťažnosť obvineného proti uzneseniu ŠTS senát zamietol ako nedôvodnú.

Kollár je tiež obvinený v kauze Víchrica, týkajúcej sa korupcie v súdnictve. V tomto prípade ho v máji prepustili z väzby. Vzápätí ho však vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry opätovne zadržal pred bránou Ústavu na výkon väzby v Banskej Bystrici. Špecializovaný trestný súd ho následne vzal do väzby pre hrozbu ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti.

rajecký, súd Čítajte viac Najvyšší súd potvrdil tzv. útekovú väzbu pre Tomáša Rajeckého
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Najvyšší súd #Zoroslav Kollár