Strany Spolu, DS, Šanca a ODS rokovali o možnej spolupráci v komunálnych voľbách

Mimoparlamentné strany Spolu – občianska demokracia (OD), Demokratická strana (DS), ODS – Občianski demokrati Slovenska a Šanca rokovali v stredu o spoločnom postupe v budúcoročných jesenných komunálnych a regionálnych voľbách. TASR o tom informoval za Spolu-OD Rastislav Hauliš.

16.12.2021 11:34
debata (1)

„V mestách a obciach máme tri desiatky primátorov a starostov a cez 400 poslancov, túto silu treba využiť na posilnenie postavenia regiónov,“ zhodli sa predstaviteli­a strán.

Podľa predsedu Spolu-OD Miroslava Kollára „na miestnej a regionálnej úrovni treba stavať hrádzu voči centralizmu a etatizmu súčasnej vlády“. Predseda strany Šanca Viliam Novotný doplnil, že ide o prodemokratické stredopravé politické strany, ktoré vychádzajú z rovnakých hodnotových základov.

Aj predseda ODS Pavel Macko tvrdí, že spolupráca strán je založená na spoločných hodnotách. Predseda DS Stanislav Rajnoha verí, že spoločný postup strán v komunálnych voľbách a voľbách do vyšších územných celkov sa stane základom užšej spolupráce aj v medzivolebnom období.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #komunálne voľby #strana Šanca #Spolu - občianska demokracia