Premiér pripúšťa zvyšovanie platov pre učiteľov a zdravotníkov

Premiér Eduard Heger (OĽANO) pripúšťa zvyšovanie platov pre učiteľov a zdravotníkov. Uviedol to v rozhovore pre TASR s tým, že o navýšení platov sa rokuje a súvisí to aj s budúcoročným rozpočtom.

16.12.2021 11:43
heger Foto: ,
Predseda vlády Eduard Heger
debata (7)

„Nikto mi nemôže vyčítať to, že by školstvo alebo zdravotníctvo pre mňa nebolo prioritou,“ poznamenal Heger. Tvrdí, že práve on zaradil medzi priority plánu obnovy školstvo a zdravotníctvo. Ak má byť Slovensko úspešnou a modernou krajinou, musí podľa Hegera investovať do vzdelávania.

Rada Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku vyhlásila 7. decembra štrajkovú pohotovosť. Vyzýva vládu, aby začala bezodkladne riešiť nepriaznivú situáciu v oblasti školstva. A to predovšetkým zvýšením finančných zdrojov na zlepšenie finančného ohodnotenia všetkých zamestnancov školstva a vedy. Žiada desaťpercentnú valorizáciu platov všetkých zamestnancov školstva a vedy, úpravu tarifných tabuliek nepedagogických zamestnancov tak, aby sa začínala minimálnou mzdou, a zachovanie doterajších benefitov. Ak sa tak nestane, nebude podľa nej zaručený sociálny zmier a zamestnanci školstva nevylučujú ani nátlakové akcie.

Škola / Lavice / Trieda / Čítajte viac Učitelia sa hnevajú. Pôjdu do štrajku?
7 debata chyba
Viac na túto tému: #školstvo #štrajk učiteľov #zvyšovanie platov #Eduard Heger