Najvyšší súd prepustil z väzby exsiskára Arpáša

Bývalý šéf kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby Ľubomír Arpáš, ktorý je stíhaný v kauze Babylon, ide z väzby na slobodu.

22.12.2021 13:10
debata (4)

Ako informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová, senát 1T NS SR na dnešnom neverejnom zasadnutí zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu zo začiatku decembra, ktorým bola zamietnutá žiadosť Ľubomíra Arpáša o prepustenie z väzby na slobodu.

„Senát dospel k záveru, že u obžalovaného dôvody na ďalšie trvanie preventívnej väzby pominuli a prepustil ho z väzby na slobodu," uviedla Važanová.

Prokurátor Úradu Špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) v rámci prípadu Babylon obžaloval Ľubomíra Arpáša a ďalšie dve osoby z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu vydierania, legalizácie príjmu z trestnej činnosti a Arpáša. aj zo zločinu podplácania. Podľa obžaloby mali v roku 2017 vydierať majiteľa spoločnosti Podtatranská hydina Pavla Konkoľa, ktorý čelil obvineniu z daňovej trestnej činnosti, pričom sa mu vyhrážali väzobným stíhaním, ak by im nezaplatil požadovanú finančnú čiastku. S vydieraním a vyhrážaním mali pokračovať aj v ďalšom období. Na začiatku súdneho procesu v lete tohto roku obžalovaní vinu odmietli.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubomír Arpáš