Visolajský: K premiérovi sa dostaneme len cez protesty počas pandémie?

Šéf lekárskych odborov Peter Visolajský sa pýta, či sa k premiérovi dá dostať len protestami a zadržaním políciou, keď slušne napísaný list nestačí.

22.12.2021 15:09
debata (51)

VIDEO: Kollár podporuje požiadavky záchranárov.

Video

Tesne pred Vianocami prijal prezidenta Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov Františka Majerského tak predseda Národnej rady Boris Kollár (OĽaNO), ako aj premiér Eduard Heger (OĽaNO). Minulý týždeň pritom práve Majerský skončil na polícii, keď prišiel s kolegami protestovať pred budovu Národnej rady. A potleskom všetci „poďakovali“ za podporu poslancov. Polícia Majerského najskôr obvinila z prečinu podnecovania. Neskôr prokuratúra stíhanie zrušila.

Na stretnutie s politikmi zareagoval aj Peter Visolajský. Lekár, ktorý pracuje v nitrianskej nemocnici, je členom Ústredného krízového štábu a predsedom Lekárskeho odborového združenia.

„Som rád, že si premiér E. Heger našiel čas a stretol sa s prezidentom Slovenskej komory záchranárov Františkom Majerským. Žiadne sprostredkované informácie totiž nedokážu nahradiť poznatky z prvej ruky od zdravotníkov, ktorí sa dennodenne starajú o pacientov,“ podoktol Visolajský na sociálnej sieti.

No hneď aj upozornil, že Lekárske odborové združenie požiadalo slušne listom o stretnutie s premiérom v auguste 2021.

„Doteraz na slušnú prosbu lekárov premiér nereagoval. Rovnako od leta odignoroval list – prosbu o stretnutie, vyše 100 osobností slovenskej medicíny k Národnej nemocnici Rázsochy,“ pokračuje Visolajský. Žiada sa dodať, že na nekomunikáciu či už zo strany premiéra alebo aj ministra zdravotníctva sa sťažujú aj ďalšie zväzy a združenia zdravotníkov.

„Chcem veriť, že impulzom k prijatiu pána Majerského nebolo jeho zadržanie políciou, lebo inak by si mohli občania Slovenska vysvetliť, že vstupenka ku premiérovi je možná len cez protesty počas pandémie,“ poznamenal lekár Visolajský.

Po vyše týždni od protestu sa šéf zdravotníckych záchranárov dostal k predsedovi Národnej strany a k premiérovi. Heger na sociálnej sieti napísal, že napriek dvom pandemickým rokom je „neuveriteľné, že záchranári majú energiu pokračovať a zlepšovať slovenské zdravotníctvo“.

„Som veľmi rád, že František Majerský je zosobnením ochoty veci meniť a priložiť ruku k dielu. Dohodli sme sa, že využijeme skúsenosti záchranárov aj pri realizácii plánu obnovy. Jednoznačne chcem záchranárov podporiť a vytvoriť im lepšie podmienky na prácu,“ dodal predseda vlády. Pre záchranárov sa pritom v budúcoročnom rozpočte nenašli peniaze na razantnejšie navýšenie platov.

© Autorské práva vyhradené

51 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravotníctvo #Peter Visolajský