"Andelé" dolietali za ulúpenie vlajky fanúšikom Slovana

Dvaja mladíci mali prenasledovať 49-ročného a 33-ročného muža po októbrovom zápase Slovana v Konferenčnej lige. Pred vchodom do jedného z obytných domov na Vazovovej ulici poškodených fyzicky napadli. Poškodeným po incidente odcudzili tašku, v ktorej sa nachádzala veľkorozmerná vlajka a z miesta utiekli.

29.12.2021 13:45
debata

VIDEO: Pozrite si, ako dvaja muži odcudzili tašku s veľkorozmernou vlajkou fanúšikom Slovana Bratislava. Video pokračuje zábermi na zásah polície

Video

Obvineniu zo zločinu lúpeže spáchaného spolupáchateľstvom čelia dvaja mladí muži – 23-ročný Šimon J. R. a 28-ročný Viktor K. z Trnavy. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I im vzniesol obvinenie v súvislosti s prípadom, ku ktorému došlo koncom Októbra tohto roka, na Vazovovej ulici.

Obvinení muži mali po skončení futbalového zápasu medzi mužstvami ŠK Slovan Bratislava a Lincoln Red Imps, prenasledovať 49-ročného a 33-ročného muža. Pred vchodom do jedného z obytných domov na Vazovovej ulici poškodených fyzicky napadli, pričom údermi a kopancami najmä do oblasti tváre im spôsobili viaceré zranenia. Poškodeným po incidente odcudzili tašku, v ktorej sa nachádzala veľkorozmerná vlajka s nápisom „STARÁ GARDA SLOVAN 10 ROKOV 2007 – 2017“ o rozmeroch 15 × 1,5 m, a z miesta utiekli.

Aktuálna fotografia odcudzenej vlajky sa následne deň po skutku (tzn. 22.10.2021) objavila v príspevkoch zverejnených na fanúšikovských stránkach ULTRAS, spolu s informáciou o jej odcudzení.

Foto: Polícia SR
stara garda

V priebehu uplynulého týždňa bol príslušníkmi Pohotovostného policajného útvaru Bratislava jeden z mužov – v tom čase už procesnom postavení ako obvinený, zadržaný priamo v mieste výkonu jeho zamestnania v meste Trnava. V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvineným mužom v zmysle zákona trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov.

"Obvinení muži sú v súčasnosti stíhaní na slobode, informuje polícia na sociálnej sieti.

debata chyba
Viac na túto tému: #fanúšikovia #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #vlajka #polícia SR