Šeliga odkázal opozícii: Počkajte si na porážku v riadnych voľbách

Tak určite, ironicky odkázal poslanec Juraj Šeliga (Za ľudí) snahám opozície pokúsiť sa prostredníctvom referenda vyvolať predčasné voľby.

29.12.2021 14:26
debata (672)

Šeliga nesúhlasí s predsedom parlamentu a šéfom hnutia Sme rodina Borisom Kollárom, ktorý hovorí o novele ústavy, aby bolo možné refrendom skrátiť volebné obdobie parlamentu.

„V otázke novely ústavy mi príde rizikové prijať jednoduchú novelu, ktorá umožňuje referendá vyhlasovať “hore – dole”. Doba, kde sociálne siete mávajú verejnou mienkou vyžaduje opatrnosť a ochranu demokracie. Referendum je riešením, ktoré je krajné a podmienky sú úmyselne prísne. Inak môžeme mať voľby každý rok a žiadna vláda neurobí nič. Povedzte mi, kto bude robiť reformy, ktoré sú vždy na začiatku nepopulárne…,“ napísal Šeliga na sociálnej sieti.

Boris Kollár Čítajte viac Kollár chce k téme referenda o skrátení volebného obdobia zvolať okrúhly stôl

„Absolútne“ nesúhlasí s tým, aby sa skracovalo súčasnú volebné obdobie. Podľa neho je to len spôsob ako opozičným politikom Robertovi Ficovi (Smer) a Petrovi Pellegrinimu (Hlas) vydláždiť cestu k moci.

„Môj odkaz je preto jasný, skrátenie volebného obdobia a pomoc R. Ficovi k návratu k moci – “tak určite”. Počkajte si pekne na riadne voľby a ďalšiu porážku. Nezabúdajme, bič vždy plieska na konci,“ dodal Šeliga.

Peter Pellegrini Čítajte viac Pellegrini: Hlas podporí plnou silou všetky aktivity vedúce k referendu
672 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Šeliga #referendum o predčasných voľbách