Lengvarský je v Ománe, aj na Matovičovej listine sociálnych autistov

Igorovi Matovičovi sa nepáči, že minister zdravotníctva vycestoval na dovolenku do Ománu, keď má v čakárni na očkovanie veľa seniorov.

31.12.2021 11:27
debata (81)

VIDEO: Matovič: Správanie Lengvarského je veľmi nezodpovedné.

Video

Líder hnutia OĽaNO a minister financií Igor Matovič odsúdil odchod ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nom. OĽaNO) na dovolenku do Ománu.

„Máme také deja vu spred roka, keď sme rokovali na vláde bez ministra hospodárstva, ktorý bol tiež na dovolenke,“ pripomenul situáciu z konca minulého roka, keď bol minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) na dovolenke v Dubaji.

„Minister zdravotníctva prvýkrát od nástupu do úradu vycestoval na súkromný pobyt v zahraničí. Je plne zaočkovaný posilňujúcou treťou dávkou vakcíny a pred odchodom splnil všetky predpísané bezpečnostné a zdravotné podmienky,“ reagovala hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

Šéf hnutia OĽaNO dodal, Lengvarský asi trpí „sociálnym autizmom“ ako Sulík. Matovič na jednej strane uznáva, že aj Lengvarský má nárok na dovolenku, ale pripomenul, že Slovensko prehráva v rýchlosti očkovania. „Ako minister by som sa hanbil ukazovať niekde na pláži a tváriť sa, že všetko je v poriadku,“ dodal. Uviedol tiež, že v čakárni na očkovanie je stotisíc seniorov a očkuje sa tempom šesťtisíc ľudí denne.

VIDEO: Fico aj o Lengvarského dovolenke v Ománe: Asi je pod papučou.

Video

© Autorské práva vyhradené

81 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Vladimír Lengvarský