Koalícia vydrží, pod Hegerom má na to predpoklady, tvrdí Sulík

Koalícia do konca volebného obdobia vydrží. V rozhovore pre agentúru SITA to povedal minister hospodárstva a líder strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík.

02.01.2022 14:02
sulík Foto: ,
Minister hospodárstva Richard Sulík počas rozhovoru pre spravodajskú agentúru SITA.
debata (56)

Minister je toho názoru, že aj keď je v koalícii príliš veľa otáznikov, tak predpoklady na to, aby pod vedením premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) vydržala, sú celkom dobré.

Sulík sa zároveň domnieva, že koalícia by dokázala dovládnuť aj bez hnutia Sme rodina. „Bolo by to náročnejšie, ale zároveň aj úprimnejšie a viacej by nás to zcelilo. Každopádne, ja by som nebol v koalícii, kde by som nepodporoval kľúčové veci. Aký to má potom zmysel?“ zamýšľa sa šéf SaS.

Mária Kolíková Čítajte viac Rezort spravodlivosti nepatrí Kolíkovej, tvrdí Matovič. Sulík: Nikam neodchádza

Na otázku agentúry SITA, o aké posty by mala strana SaS záujem v prípade odchodu hnutia Sme rodina, odpovedal, že je to veľmi hypotetická otázka a zatiaľ nad ňou neuvažoval.

Sulík sa v rozhovore vyjadril aj k prípadným spoluprácam po najbližších parlamentných voľbách. Jednoznačne odmietol spoluprácu s extrémistami okolo Kotlebu, Smerom a SNS. Rovnako si nevie predstaviť ani koaličné spolužitie s Hlasom expremiéra Petra Pellegriniho.

demisia Matovič, poverenie Heger, Čítajte viac Skončil sa rok, keď sa menila vláda a koaliční politici na seba útočili
56 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #koalícia #SASKA