Košická samospráva spustí na budúci týždeň očkovanie detí

Košický samosprávny kraj pokračuje v očkovaní proti koronavírusu aj v roku 2022. Tento týždeň sú k dispozícii veľkokapacitné očkovacie centrá v Košiciach, Michalovciach aj v Spišskej Novej Vsi.

03.01.2022 14:19
Očkovanie detí Foto: ,
Očkovacie centrum pre deti a mládež vo veku od 12 rokov v Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach 10. septembra 2021
debata (4)

S vakcináciou pokračujú aj v teréne. Samospráva o tom informuje na svojej webovej stránke s tým, že očkovanie detí do veku päť až 11 rokov spustia na budúci týždeň v Košiciach.

Takzvaná ambulancia na kolesách vyrazí v najbližších dňoch do 23 miest a obcí v kraji. „Po prvú, druhú aj tretiu dávku si obyvatelia môžu prísť napríklad do Rožňavy, Kuzmíc, Košickej Polianky, Porúbky, Ruskova či do Ložína a Plešivca,“ uvádza KSK. Očkovací autobus bude i v Trebišove, Dobšinej, Čiernej nad Tisou a Veľkých Kapušanoch.

Očkovacie kóje budú počas celého týždňa tradične k dispozícii v štyroch košických obchodných centrách aj v budove železničnej stanice, a to od 9.00 do 17.00 h. V piatok (7. 1.) v rovnakom čase bude k dispozícii očkovanie aj v nákupnom centre v Spišskej Novej Vsi.

Na budúci týždeň začne kraj prvýkrát očkovať aj vekovú kategóriu detí od päť do 11 rokov. „Očkovanie sa bude realizovať iba vo vakcinačnom centre v Košiciach za prítomnosti pediatra, a to vakcínami od konzorcia Pfizer/BioNTech,“ vysvetľuje kraj.

V poslednom kalendárnom týždni roka 2 021 počas štyroch vakcinačných dní zaočkoval prvou dávkou vakcíny 680 ľudí, treťou vyše 7 990. Od začiatku očkovania KSK podal spolu takmer 347-tisíc vakcín, z toho viac ako 78 500 prostred­níctvom výjazdovej očkovacej služby. „Za mesiac december zdravotníci podali spolu viac ako 45 300 vakcín, čo je takmer o 16-tisíc viac ako v mesiaci november 2021,“ dodáva.

Vakcína / Očkovanie / Pfizer / Čítajte viac EMA schválila vakcínu od Pfizeru pre 5- až 11-ročné deti
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Košický samosprávny kraj #očkovanie proti koronavírusu