Fico sa opäť obul do Čaputovej. Prečo tvrdí, že je len hovorkyňou vlády?

Hoci je predseda opozičnej strany Smer Robert Fico na dovolenke, obul sa do prezidentky Zuzany Čaputovej. Prekáža sa mu, že sa nezastala obvineného guvernéra NBS Petra Kažimíra a obžalovaného oligarchu Miroslava Výboha.

03.01.2022 22:00
debata (429)

VIDEO: Fico: Prezidentka na podporu gaunerov kričí, keď treba podporiť nevinných, mlčí.

Video

„Namiesto právnych a bezduchých prejavov by sa mala čelom postaviť k hrubému porušovaniu ľudských práv,“ povedal Fico na adresu Čaputovej vo videu na sociálnej sieti. „Keď došlo k obvineniu vyšetrovateľov NAKA, že zneužívali právomoc verejných činiteľov a manipulovali trestné konania, tak sa za nich postavila. Ale keď vo väzbe sedia nevinní ľudia a obvineným sa robia všelijaké nespravodlivosti vyšetrovateľmi NAKA a prokurátormi UŠP, tak je pani prezidentka ticho,“ pokračoval.

„Potom nech sa nečuduje, že ju voláme hovorkyňou vlády SR alebo človekom, ktorý len vyslovuje názory amerického veľvyslanectva,“ zdôvodnil časté posmešky na adresu hlavy štátu.

V statuse sa zastal Kažimíra, hoci už niekoľkokrát povedal, že mu nevie zabudnúť „zradu“. Kažimír sa totiž krátko po parlamentných voľbách pred dvoma rokmi postali proti Ficovi a patrí k sympatizantom Petra Pellegriniho.

Potom sa Fico dotkol rozhovoru s Ladislavom Smejkalom, právnym zástupcom Miroslava Výboha, ktorý zverejnil denník Pravda. Predseda strany Smer tvrdí, že čakal reakcie zodpovedných tak za zamietnutie Kažimírovej sťažnosti voči obvineniu, ako aj konštatácie Smejkala, podľa ktorého prokuratúra nevypočula Výboha, či nedoručila mu obžalobu.

Miroslav Výboh Čítajte viac Výbohov obhajca: Väzby sa nebojí. Ale vrátiť sa na Slovensko nechce

„M. Výboh má smolu, lebo ma pozná a ja poznám jeho. Nič neurobil, celé obvinenie je vymyslené s cieľom dostať ho do väzby a nútiť, aby krivo obviňoval, ako to dnes robia udavači. Spôsoby vyšetrovateľky NAKA a prokurátora O. Repu sú natoľko brutálne, že každý musí vidieť jasnú politickú objednávku na stíhanie M. Výboha,“ myslí si Fico.

„Myslel som si, že vrcholom bolo moje odpočúvanie na základe pytliactva. Alebo moje zadržanie a obvinenie za to, že som vyzýval ľudí, aby v autách trúbili. Také porušenia zákona, aké prechádzajú pod rukami D. Lipšica napríklad v prípade P. Kažimíra alebo prokurátora ÚŠP O. Repu v prípade M. Výboha, volajú po vyvodení exemplárnej zodpovednosti. A prezidentka Z. Čaputová mlčí…“ dodal Fico.

VIDEO: Vráti sa Miroslav Výboh na Slovensko? (28. 12. 2021)

Video

© Autorské práva vyhradené

429 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Zuzana Čaputová #kajúcnici