V decembri dosiahla najnižšia teplota -23 stupňov. Najteplejšie bolo v Bratislave

December 2021 sa skončil na Slovensku po teplotnej stránke ako normálny až nadnormálny, čiže teplý. Skonštatoval to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v rámci predbežného klimatologického zhodnotenia mesiaca december.

03.01.2022 21:55
počasie zima ochladenie Foto: ,
Ilustračná snímka
debata (2)

Meteorológovia na sociálnej sieti skonštatovali, že najnižšia teplota vzduchu bola nameraná 27. decembra v Podolínci, a to –23,3 stupňa Celzia. Pod –20 stupňov klesla teplota aj v Červenom Kláštore, Poprade, Plavči, Rabči, Novoti, Habure a na Lomnickom štíte. Najvyššiu teplotu namerali na meteorologickej stanici Bratislava – letisko 31. decembra, teplota vystúpila na 16,9 stupňa.

Najvyššia priemerná teplota bola 2,5 stupňa na meteorologickej stanici Bratislava – letisko a najnižšia priemerná mesačná teplota vzduchu bola –4,4 stupňa v obci Stratená – Dobšinská ľadová jaskyňa.

December bol zrážkovo podnormálny (suchý) až nadnormálny (vlhký). Najnižší mesačný úhrn zrážok bol 22,2 milimetra vo Švedlári. Najvyšší mesačný úhrn zrážok bol nameraný v obci Remetské Hámre, a to 123,8 milimetra.

pocasie-3-1-2022 Čítajte viac Z tepla sa počas týždňa preklopíme do zimy. Kedy príde bod zlomu?
2 debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #SHMÚ