Rozsudok nad bývalým viceprimátorom Prešova Pucherom padne 10. januára

Samosudca Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica, odročil proces s bývalým hokejistom a niekdajším viceprimátorom Prešova Reném Pucherom a ďalšími obžalovanými v korupčných kauzách na budúci pondelok. Naplánované je vyhlásenie rozsudku.

05.01.2022 17:20
René Pucher Foto: ,
Bývalý hokejista a viceprimátor mesta Prešov René Pucher
debata

Stredajšie hlavné pojednávanie pokračovalo záverečnými rečami a posledným slovom obžalovaných. Hlavný obžalovaný Andrej S. vo svojom poslednom slove označil obžalobu za účelovo vyskladaný príbeh a cíti sa nevinný. René Pucher sa na pojednávaní nezúčastnil.

Exviceprimátora Prešova sa obžaloba dotýka len v jednom skutku. Obžalovaný je z prijímania úplatku za intervenciu pri rekonštrukcii Základnej školy Májové námestie v Prešove. V celej kauze malo ísť o viaceré prípady získavania státisícových zákaziek stavebnej firmy, v ktorej mali figurovať obžalovaní. Podľa obžaloby mali fungovať ako organizovaná skupina.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v roku 2020 obžalobu pôvodne na 12 osôb obvinených z poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev, machinácie pri verejnom obstarávaní a korupčných deliktov. Minimálne u štyroch hrozí trest päť až 12 rokov nepodmienečne, ostatným podmienečné tresty, vrátane Reného Puchera.

debata chyba
Viac na túto tému: #úplatkárstvo #René Pucher