Pokračovanie článku: Incident v Miloslavove zobudil aj politikov. Máme nové informácie, tvrdí Hamran

Incident sa mal stať 2. januára podvečer v Miloslavove, v časti Alžbetin Dvor. Podľa Miloslavovčanov sa podobné útoky už stali aj v minulosti. Polícia zvažuje, že čin prekvalifikuje, zatiaľ totiž incident vyšetruje ako lúpež.

Podľa dosiaľ medializovaných informácií mala skupina v podstate detí popíjať v starých budovách bývalého družstva na kraji vychytenej dedinky. Samotná obeť si pamätá, že vyliala kofolu a potom mali ďalší účastníci na ňu liať alkohol. Donútili ju piť, surovo ju bili. Údajne, keď už bola opitá takmer do bezvedomia, mali ju začať vyzliekať a nakrúcať na mobil. Potom sa tínedžeri preľakli a zavolali pomoc. So záchranármi prišla aj polícia. A jedenásťročné dievča skončilo v nemocnici.

Otec jedného z dievčat, ktoré mali byť účastníčkami tohto incidentu, však na sociálnej sieti tvrdil, že to celé bolo inak. Údajne jedenásťročnú priviedla do partie jej staršia sestra, dokonca sama prispela na alkohol. Až keď bola veľmi opitá a bolo jej zle, mali sa ostatní pokúsiť vyvolať vracanie a prebrať ju fackami. Pritom sa jej vraj vyhrnulo tričko a dievča si odfotili. Neskôr svoj komentár na sociálnej sieti zmazal.

Vo virtuálnom priestore však kolujú videá, ktoré dokumentujú celú udalosť úplne inak. Napríklad jedna z útočníčok sedí obeti na chrbte a ťahá ju na vlasy. Matku obete hnevá, že tínedžeri si všetko nakrúcali a nikto z nich nezakročil. Neskôr sa na sociálnej sieti prihlásila ďalšia matka, na ktorej dcéru mali pred časom podobne zaútočiť.

Obec Miloslavov reagovala odsúdením „poľutovaniahodného správania tínedžerov“. „Neoprávnené vnikanie a pohyb detí v areáli družstva je nebezpečný a obec na to pravidelne rodičov upozorňuje. Výskyt detí v areáli sa už riešil viackrát, ale takýto násilný čin, k akému došlo v nedeľu, sa ešte nevyskytol,“ píše obec. Podľa vedenia obce sa chcú obrátiť na školu, aby prijala preventívne opatrenia. „Apelujeme však aj priamo na všetkých rodičov, aby poučili svoje deti, že areál (bývalého družstva – pozn. red.) je súkromný pozemok, nie je udržiavaný a nemajú sa v ňom zdržiavať. Vysvetlime všetci svojim deťom, čo sa stalo a aké vážne dôsledky pre napadnutú obeť i pre útočníkov to bude mať,“ dodáva obec.

Vo štvrtok bratislavská polícia reagovala vysvetlením, že „bolo začaté trestné stíhanie vo veci lúpeže“. Ale „na základe zistených skutočností môže dôjsť k prekvalifikovaniu činu“, dodáva polícia.

Podľa komentárov obyvateľov Miloslavova malo jedenásťročné dievča pri incidente prísť o peniaze. Jeden z otcov útočníkov tvrdil, že to bolo šesť eur.

Ďalej polícia podotýka, že informácie o pôsobení organizovanej skupine tzv. detského gangu v uvedenej obci potvrdiť nemôže. „Rovnako neevidujeme zo strany občanov dosiaľ žiadne oznámenie alebo podanie, ktoré by sa týkalo takéhoto konania ,gangu' v uvedenej obci ani v blízkom okolí,“ dodáva.

© Autorské práva vyhradené

98 debata chyba
Viac na túto tému: #šikanovanie #Miloslavov