Polícia v Miloslavove skúma ďalšie trestné činy, aj podnecovanie

Incident z Miloslavova, keď skupina tínedžerov opila a zbila 11-ročné dievča, polícia zrejme prekvalifikuje.

07.01.2022 11:04 , aktualizované: 17:28
Miloslavov Alžbetin Dvor šikana alkohol... Foto: ,
Incident sa odohral v starých budovách bývalého družstva na okraji Miloslavova.
debata (65)

V súčasnosti udalosti z 2. januára vyšetruje ako lúpež. Otec z jedného agresívnych dievčat na sociálnej sieti uviedol, že mali svoje obeti zobrať šesť eur. Neskôr svoj komentár zrušil.

„Nie je vylúčené, že v priebehu dnešného dňa, na základe doposiaľ vykonaných procesných úkonov, dôjde k prekvalifiko­vaniu, resp. rozšíreniu trestného stíhania aj o ďalšie trestné činy,“ napísala polícia na sociálnej sieti.

Časti verejnosti sa totiž nepáči, že tínedžeri by mali byť stíhaní len za lúpež. Navyše, obyvatelia Miloslavova hovoria, že skupina tínedžerov takto vyvádza v obci už dva roky a obetí by vraj mohlo byť viac. Sťažovať sa mali aj na obecnom úrade, aj na polícii.

Miloslavov, bývalé družstvo Čítajte viac Incident v Miloslavove zobudil aj politikov. Máme nové informácie, tvrdí Hamran

„Zároveň sa v súvislosti s týmto prípadom zaoberáme aj podozrením zo spáchania trestného činu podnecovania. Toho sa mal dopustiť doposiaľ neznámy páchateľ, ktorý verejne vyzýva na hromadné neplnenie dôležitej povinnosti uloženej zákonom,“ pokračuje polícia s pripomienkou, že „na území celej Slovenskej republiky je aj naďalej platný zákaz zhromažďovania sa v počte nad 6 osôb okrem osôb žijúcich v jednej domácnosti!“

Prípad rieši kriminálka

Prípad si na základe výberovej príslušnosti prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave. Informovalo o tom v piatok popoludní KR PZ v Bratislave na svojom profile na sociálnej sieti.

O prípad jedenásťročného dievčaťa, ktoré partia najskôr opila do bezvedomia, potom bila a všetko si nakrúcala na mobily, sa zaujímajú už nielen miestni a polícia. Predseda Národnej rady Boris Kollár (Sme rodina) žiada, aby na najbližšiu koaličnú radu prišiel minister vnúra Roman Mikulec (OĽaNO) a tvrdí, že tínedžeri by mali ísť do reedukačných centier, tzv. polepšovní.

Mikulec zasa na sociálnej sieti rodičom pripomína, že polícia nie je na to, aby vychovávala deti.

Miloslavov, bývalé družstvo Čítajte viac Miloslavčania sa hnevajú: V obci mali tínedžeri opiť a zbiť len 11-ročné dievča

© Autorské práva vyhradené

65 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Miloslavov