Cesta do Ruska a odpor voči zmluve s USA. Má Žilinka politické ambície?

Tragédia v Miloslavove patrí do rúk policajtom a prokurátorom. „Politici len lacno vytĺkajú kapitál,“ povedal v podcaste komentátor Marián Repa.

08.01.2022 06:00
debata (213)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Situácia s nástupom variantu omikron nahráva povinnému očkovaniu. Presadí ho premiér Eduard Heger (OĽaNO)? „Bude to tesné, lebo proti je Sme rodina aj SaS,“ povedal v podcaste Počúvajte pravdu Marián Repa.

Rovnako politicky napätú situáciu predpovedá aj pri hlasovaní o zmluve o obrannej spolupráci s USA: „ Je tu zbytočná hystéria, parlament zmluvu schváli aj bez Sme rodina,“ dodal.

V podcaste hovorí o pokrytectve niektorých politických strán, ktoré dohodu s Američanmi odmietajú. „Na Sliači máme vďaka SNS ruských technikov, a ich pobyt nám neprekáža,“ dodal komentátor denníka Pravda. Mieril tým na nejasné postoje opozície, ktoré zmluvu síce nespochybňujú otvorene, ale nepočuť ani jednoznačné za.

Oveľa viac kritiky ale Repa vyslovil na adresu generálneho prokurátora Maroša Žilinku, ktorého úrad zmluvu s USA zásadne spochybnil. „Žilinka sa stal následníkom Andreja Danka (SNS), a hrá sa na experta na zahraničnú politiku,“ znelo konštatovanie Repu. Nevylučuje, že šéf prokuratúry napokon zakotví v politike.

V podcaste je reč aj o nedávnom vážnom incidente skupiny tínedžerov voči 11-ročnej školáčke, ktorú zbili a okradli. Komentátor Marián Repa sa v podcaste nahlas pýta, kam sa dostala spoločnosť? Je to výsledok zlej výchovy alebo zlyhania inštitúcií, ktoré o probléme vedeli? Reakcie politikov, najmä koaličných strán, jednoznačne v tomto prípade skritizoval: „Len lacno vytĺkajú politický kapitál, a je to od nich účelové,“ dodal Repa.

Bude obranná zmluva s USA schválená v parlamente? Prečo sú proti nej koaličné strany? Ako zvládne situáciu premiér Eduard Heger? Nalaďte si podcast Počúvajte pravdu s komentátorom Marián Repom.

© Autorské práva vyhradené

213 debata chyba
Viac na túto tému: #Počúvajte Pravdu