Kauza Miloslavov: Polícia už vyšetruje úmyselné ublíženie na zdraví a výtržníctvo

Incident v Miloslavove z 2. januára polícia už vyšetruje ako úmyselný trestný čin ublíženia na zdraví spáchaný na chránenej osobe. Kým ešte v piatok polícia udalosti z bývalého roľníckeho družstva vyšetrovala ako lúpež, v pondelok čin prekvalifikovala.

10.01.2022 12:08 , aktualizované: 15:44
miloslavov protest polícia Foto: ,
Skupina ľudí sa zorganizovala cez sociálne siete a stretla sa v obci Miloslavov pred domom údajnej organizátorky šikany 11-ročného dievčaťa. 9. január 2021
debata (100)

VIDEO: Miloslavov – miesto činu, kde sa odohral útok na dievčatko.

Video

Skupina 14– až 16-ročných tínedžerov opila a zbila jedenásťročné dievča. Potom ju vyzliekli a nakrúcali na mobily. Videá zverejnili na internete.

Miestni sa začali búriť, najmä keď sa otec jednej z agresoriek vyjadril, že jeho dcéra iba zachraňovala opité dieťa. Podľa videí však sedela na jej chrbte, ťahala ju za vlasy…

V nedeľu do sto Miloslavčanov – najmä mladých ľudí a tínedžerov, protestovala na ulici, kde agresorka býva. Ulicu dokonca chránila polícia.

Miloslavov Alžbetin Dvor šikana alkohol mladistvý gang Čítajte viac Do školy v Miloslavove nastupuje krízový tím

Ako spresnila polícia na sociálnej sieti, vyšetrovaním napadnutia maloletého dievčaťa sa v súčasnosti zaoberajú policajti Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. „Tí si vec na základe výberovej príslušnosti prevzali dňa 07.01.2022 od Okresného riaditeľstva PZ v Senci, ktoré viedlo prvotné vyšetrovanie tohto prípadu,“ pokračuje polícia.

Protest nahnevaných Miloslavčanov v nedeľu 9....
Protest nahnevaných Miloslavčanov v nedeľu 9....
+5Protest nahnevaných Miloslavčanov v nedeľu 9....

Podľa statusu vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálky začal v tejto súvislosti ďalšie trestné stíhanie vo veci úmyselného trestného činu ublíženia na zdraví spáchaného na chránenej osobe v jednočinnom súbehu s úmyselným trestným činom výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva. „V prípade ak sa v priebehu vyšetrovania na základe zadovážených dôkazov preukáže podozrenie zo spáchania aj z iných trestných činov vyšetrovateľ bude postupovať v zmysle zákona a začne trestné stíhanie aj o ďalšie trestné činy,“ dodáva polícia.

V prípade dokázania viny v prípade ublíženia na zdraví hovorí trestný zákon o treste 5 až 12 rokov. V prípade výtržníctva je to 6 mesiacov a tri roky. Keďže sú obvinení mladiství, platí pre nich polovičná sadzba trestu.

© Autorské práva vyhradené

100 debata chyba
Viac na túto tému: #Miloslavov #polícia SR