Mimoparlamentná strana Spolu vyzýva ministerku Milanovú, aby odstúpila

Ťažké srdce na ministerku Milanovú nemá len kultúrna obec. Mimoparlamentná strana ju vyzýva na odchod.

11.01.2022 13:35
Natália Milanová Foto: ,
ministerka kultúry Natália Milanová – 37 464 eur (z verejnej funkcie), 2x byt, pozemok, hypotéka
debata (75)

„Natália Milanová sa nikdy nemala stať ministerkou kultúry. Do rezortu, ktorý potreboval aktívneho krízového manažéra s dobrým poznaním problematiky, prostredia aj vzťahov, nielenže nepriniesla nič nové, ale svojou nekompetentnosťou a nečinnosťou veci ešte viac komplikovala. Natália Milanová už dávno mala byť odvolaná pre jej neschopnosť. Žiaľ nestalo sa,“ konštatuje strana Spolu. Navyše, médiá teraz dostali do rúk konverzácie medzi terajšou ministerkou kultúry z hnutia OĽaNO Milanovou a jej niekdajšími spolupracovníkmi z neúspešnej strany 99 % – občiansky hlas, najmä Petrom Tóthom.

Tóth je bývalý novinár a bývalý šéf kontrarozviedky SIS. V ostatnom čase je však kľúčovým svedkom vo viacerých kauzách, v ktorých je hlavnou postavou obvinený Marian Kočner. Okrem iného ide o kauzu falšovania tzv. televíznych zmeniek v hodnote takmer 70 miliónove eur (Kočner si už odpykáva 19-ročný trest), alebo o kauzu objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej (v tomto prípade bol Kočner neprávoplatne odsúdený).

Z komunikácie vyplýva, že Tóth upravoval a editoval texty Milanovej, ktoré zverejňovala na blogoch viacerých médií.

„Dnes keď v médiách čítame ako ‚spolupracovala‘ s bývalým SISkárom a Kočnerovým špiónom v jednej osobe Petrom Tóthom ukazuje sa, že Milanová nielen, že nerozumie kultúre, ale zrejme nemá ani správny morálny a politický kompas,“ upozorňuje strana Spolu.

„Ak doposiaľ ‚protikorupčnej vláde‘ nestačilo, že je Milanová neschopná – mala by sa spamätať teraz, keď sa Milanovej neschopnosť spojila s vážnymi podozreniami, že mala toxické kontakty na mafiu. Tú mafiu, ktorej vláda, v ktorej Milanová sedí vyhlásila vojnu. Ak by bola pravde, čo i len desatina toho, čo dnes píšu viaceré médiá – prišiel čas konať. Ak nemá morálny kompas pani ministerka – ostáva dúfať, že ho ešte stále má premiér Heger a lídri koaličných strán,“ dodáva strana Spolu.

Pravda v pondelok oslovila ministerku, hnutie OĽaNO, ale aj premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO). Podľa našich informácií situáciu riešia, ale nedokázali sa verejne ku kauze postaviť.

© Autorské práva vyhradené

75 debata chyba
Viac na túto tému: #spolu #Natália Milanová #Spolu - občianska demokracia