Milanová o Tóthovi: Bol to môj pracovný kolega

Uniknutú komunikáciu s bývalým novinárom a bývalým šéfom kontrarozviedky Petrom Tóthom označuje ministerka kultúry za súkromnú.

12.01.2022 12:46
milanova Foto: ,
Ministerka kultúry Natália Milanová.
debata (84)

„Ide o ukradnutú komunikáciu z roku 2012,“ reagovala ministerka Natália Milanová (OĽaNO) na fotografie a komunikáciu, ktorú dostali viaceré médiá.

VIDEO: Milanová: Medzi mnou a Tóthom ide o súkromnú komunikáciu.
Video

Ide o fotografie z čias, keď sa formovala neúspešná politická strana 99 % – občiansky hlas. Na mnohých je práve s Tóthom. Z ich komunikácie vyplýva priateľský vzťah, Tóth Milanovej upravoval a editoval články, ktoré zverejňovala na blogoch.

„Petra Tótha som spoznala ako svojho pracovného kolegu a osobne som netušila nejaké prepojenia na odsúdeného Mariana Kočnera,“ pokračovala ministerka. Práve Tóth je kľúčovým svedkom v Kočnerových kauzách. Spolupracovali a práve vďaka Tóthovi, ktorý bol istý čas utajeným svedkom, sa podarilo usvedčiť Kočnera v kauze falšovania televíznych zmeniek v hodnote takmer 70 miliónov eur. Kočner už bol za falšovanie odsúdený na 19 rokov väzenia.

Natália Milanová Čítajte viac Mimoparlamentná strana Spolu vyzýva ministerku Milanovú, aby odstúpila

Tóth je významným až kľúčovým svedkom aj v kauze objednávky vraždy novinára. Práve on odovzdal polícii Kočnerove telefóny a neskoršie uniknutá šifrovaná komunikácia medzi Kočnerom a Alenou Zsuzsovou dala základ obvineniu z objednávky vraždy. V tomto prípade je Kočner zatiaľ neprávoplatne oslobodený.

VIDEO: Fico o Milanovej.
Video

Milanová tvrdí, že „ide o súkromnú komunikáciu súkromných osôb spred môjho vstupu do politiky“. Z fotografií je zrejmé, že sa stretávala s vedením strany 99 %. Na to však nereagovala. „Ak má niekto záujem hrabať sa v tejto komunikácii, nech sa páči,“ dodala Milanová.

Na jej obranu sa vyjadril aj minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO). Povedal, že mu nedala ani jeden dôvod, aby pochyboval o jej úprimnosti. Naď tvrdí, že zo zásady nečíta uniknutú súkromnú komunikáciu. Vraj sa mu nepáčilo, keď sa na verejnosť dostala súkromná komunikácia aj iných verejných predstaviteľov, hoci aktuálneho podpredsedu Národnej rady Gábora Grendela (OĽaNO), alebo špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica.

Mimoparlamentná strana Spolu, ale aj strana Hlas žiada odstúpenie Milanovej. Dôvodom nie je len uniknutá komunikácia a fotografie, ale najmä jej neschopnosť riadiť rezort.

© Autorské práva vyhradené

84 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Tóth #Natália Milanová