ĽSNS sa musí ospravedlniť Bihariovej za publikované nepravdivé informácie

Opozičná strana ĽSNS sa musí ospravedlniť predsedníčke mimoparlamentného Progresívneho Slovenska (PS) Irene Bihariovej za nepravdivé informácie, ktoré o nej publikovala vo svojich novinách. O utorkovom neprávoplatnom rozhodnutí Okresného súdu Banská Bystrica informoval riaditeľ komunikačného oddelenia PS Radovan Choleva.

12.01.2022 12:55
Irena Bihariová, predsedníčka Progresívneho... Foto: , ,
Irena Bihariová, predsedníčka Progresívneho Slovenska
debata (59)

„ĽSNS sa podľa zatiaľ neprávoplatného rozsudku musí Bihariovej ospravedlniť vo svojich novinách, na svojej webstránke a zaplatiť 5000 eur ako náhradu za ujmu,“ spresnil Choleva. Ako ďalej uviedol, ĽSNS v minulosti distribuovala svoje stranícke noviny s fotkou Bihariovej a oznámením, že je „cigánska fanatička“, ktorá od vtedajšej ministerky školstva pobrala tisíce eur na dotáciách a chodila za ne presadzovať „zvrhlú agendu“ deťom do škôl.

Bihariová považuje rozhodnutie za dôkaz, že sa dá nad hoaxami a klamstvami vyhrať. „Dôkaz, že ešte stále žijeme v právnom štáte, v ktorom sa jednotlivec, ale aj celá spoločnosť dokáže brániť proti takýmto dezinformáciám a výmyslom,“ podotkla.

ĽSNS zatiaľ rozhodnutie nekomentuje. „Zareagujeme, keď budeme mať v rukách rozsudok,“ uviedla strana v stanovisku.

59 debata chyba
Viac na túto tému: #ĽSNS #Irena Bihariová