Žilinka sa ozval z Moskvy, odmieta čierno-biele videnie sveta

Napriek verejným výzvam, aby necestoval, zúčastňuje sa generálny prokurátor Maroš Žilinka osláv tristého výročia ruskej prokuratúry.

12.01.2022 15:54
debata (302)

Žilinku od účastni na oslavách odrádzal najmä poslanec Národnej rady za stranu Za ľudí Juraj Šeliga. Generálnemu prokurátorovi v tomto zmysle napísal aj otvorený list. Pridala sa k nemu aj časť europoslancov.

Teraz sa Žilinka ozval priamo z Moskvy. „…oslavy 300. výročia ruskej prokuratúry na Generálnej prokuratúre Ruskej federácie v Moskve… možnosť zastupovať Generálnu prokuratúru Slovenskej republiky na oslavách vnímam nielen ako možnosť obzrieť sa do minulosti, ale predovšetkým ako možnosť poučiť sa z nej a nájsť výzvy na rozvoj orgánov prokuratúry do budúcnosti,“ napísal na sociálnej sieti.

Žilinka tvrdí, že odmietam čierno-biele videnie sveta. „Osobný kontakt a komunikáciu s hlavami partnerských orgánov prokuratúr v zahraničí, vrátane Ruskej federácie, považujem za nevyhnutný a prínosný na naplnenie spoločného cieľa, ktorým je ochrana zákonnosti aj v globálnom meradle,“ dodal.

© Autorské práva vyhradené

302 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Maroš Žilinka