Fico skákal cez potok ako Ľudovít Štúr

Jarok, ktorý nešťastne preskakoval Ľudovít Štúr, sa bez problémov podarilo zdolať lídrovi opozičného Smeru. Robert Fico a ďalší stranící si pripomenuli výročie Štúrovej smrti.

12.01.2022 21:55
debata (331)

Na miesto, kde sa mohol smrteľne zraniť Štúr, prišla delegácia Smeru. Predseda strany Robert Fico priznal, že „je to tam také opustené a bude sa tomu treba povenovať v budúcnosti, možno je to aj naša vina, že sme na takéto veci nemali čas“.

VIDEO: Robert Fico napodobil Ľudovíta Štúra. Bez nehody.

Video

Pri neplánovej poľovačke chcel Štúr preskočiť jarok medzi vinohradmi a roľami. Noha sa mu však na zamrznutej zemi pošmykla, puška nešťastne vystrelila a poranila Štúra. Neskôr sa ukázalo, že stehenná kosť bola rozštiepená od hlavice bedrového kĺbu. A hoci ho liečili traja lekári, dokonca mu ranu omývali konským močom, miesto zranenia zrejme nedovolilo, aby mu nohu amputovali a tak možno zachránili život.

„Dajme si záväzok, že sa o tomo miesto postaráme v budúcnosti. Naše decká vedia možno viac o amerických prezidentoch ako o Ľudovítovi Štúrovi,“ povedal Fico.

Spolu so spolustraníkmi si prišiel nielen pripomenúť výročie Štúrovej smrti (zomrel 12. januára 1856). „Symbolicky sme preskočili jarok a ja verím, že dno toho jarku je všetko zlé, čo sa stalo v tejto krajine. A táto strana jarku, na ktorú chcel skočiť aj Ľudovít Štúr, bude tá lepšia časť Slovenska, tá lepšia budúcnosť. Verím, že Slovensko pôjde dopredu, hoci toto, čo dnes zažívame, nie je to najkrajšie,“ pokračoval Fico.

A pripomenul, že práve v deň výročia Štúrovej smrti vláda schválila obrannú dohodu s USA, jej najväčším kritikom je práve Smer. Poslanec Dušan Jarjabek dodal, že „Štúr je jeden z mála slovenských politikov, ktorý prešiel všetkými režimami, žiadna politická garnitúra si ho nedovolila spochybniť“. „Trochu mu závidíme,“ dodal s úsmevom Fico.

© Autorské práva vyhradené

331 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Ľudovít Štúr