Pán Matovič, hanbite sa. Želať pevné zdravie mŕtvym je hnusné, odkazuje Kollár

Vyplácanie očkovacích bonusov ľuďom starších ako 60 rokov má svoje limity. Poukážky chodia mŕtvym. Živí sa sťažujú, že na poštách nemajú dosť peňazí.

13.01.2022 13:21 , aktualizované: 17:43
miroslav kollár Foto: ,
Poslanec NR SR Miroslav Kollár (Za ľudí).
debata (309)

Niekoľko starších ľudí sa ozvalo do redakcie Pravda. Na poštách v Bratislave im povedali, že im nemôžu vyplatiť očkovaciu prémiu 300 eur, pretože peniaze jednoducho nemajú. Slovenská pošta priznala, že naozaj na niekoľkých bratislavských pobočkách problémy s vyplácaním vo štvrtok mali.

„Vyplácanie množstva poukazov rádovo v státisícoch vyžaduje náročný cashmanagement, ktorý si Slovenská pošta vopred nastavila. Žiaľ, v prípade niekoľkých bratislavských pobočiek zlyhala interná komunikácia s ústredím, čo zapríčinilo, že tieto pošty dnes nedokázali poukazy vyplatiť. Okamžite sme situáciu vyriešili a hneď zajtra, teda v piatok, budú aj tieto pošty, kde vznikol problém, pripravené vyplatiť každý poukaz, ktorý klienti v pobočke predložia. Aj keď sa situácia týkala len niekoľkých bratislavských pobočiek, klientom sa ospravedlňujeme a ubezpečujeme ich, že sme prijali všetky potrebné nápravné opatrenia,“ uviedla Slovenská pošta pre Pravdu.

Nezaradený poslanec Národnej rady Miroslav Kollár (dnes predseda mimoparlamentnej strany Spolu) a primátor Hlohovca upozornil na ďalší problém. „Pán Matovič, poslali ste práve mojej svokre šek na tých vašich slávnych 300 eur. Aj ste jej poďakovali za príklad, ktorý dala iným ľuďom vo svojom okolí. A že jej želáte pevné zdravie,“ povedal vo videu na sociálnej sieti.

VIDEO: Reakcia Miroslava Kollára na posielanie očkovacích bonusov.
Video

Uznáva, že jeho svokra bola zodpovedná, trikrát zaočkovaná staršia dáma. „Len s tým pevným zdravím to bude asi problém. Pred mesiacom zomrela. Pochovali sme ju týždeň pred Vianocami. Týždeň po novom roku dostala z vášho ministerstva želanie pevného zdravia,“ pokračuje Kollár.

Samozrejme, že ho tento „pozdrav“ nahneval. „Pán Matovič, viete, čo potrebuje rodina, ktorá nielen v takom emotívnom čase, ako sú Vianoce, nečakane stratí svojho blízkeho? Potrebuje pokoj, aby sa mohla vyrovnať s takouto traumou. Nie vaše infantilné poďakovania so želaním pevného zdravia pre mŕtvu,“ hovorí.

Upozorňuje, že na konci listu je podpis: Ministerstvo financií – zodpovedný správca našich spoločných financií. „To myslíte to ministerstvo, ktoré posiela šeky a želania pevného zdravia ľuďom, ktorí už nie sú na tomto svete? A toto je len jeden z príkladov zlyhávajúcich inštitúcií v dôsledku vášho chaosu a diletantizmu. Nekradnúť nestačí, treba aj vedieť niečo robiť,“ vyčíta ministerstvu.

Igor Matovič Čítajte viac Seniorom predĺžili termín registrácie na odmenu za očkovanie

A priamo ministrovi financií Igorovi Matovičovi (OĽaNO), ktorý presadil vyplácanie bonusu zaočkovaným nad 60 rokov, adresuje tieto slová: „Myslím si, že vy máte – ako sa hovorí – vyoperovanú hanbu. Ale aj tak vás prosím – choďte sa konečne niekam do kúta potichu hanbiť a už odtiaľ nevylezte. Skôr, ako túto peknú krajinu definitívne zničíte.“

A zamestnancom ministerstva financií odporúča, aby si aktualizovali údaje z evidencie obyvateľov. Lebo toto asi nebude jediný takýto prípad.

Reakcia ministra financií Matoviča nedala dlho na seba čakať. „Pán Miroslav Kollár je primátorom mesta Hlohovec a mrzí ma, že si ľudia zvolili takto neschopného človeka za primátora. Je mi pána primátora veľmi ľúto, lebo mať primátora, ktorý zneužije smrť vlastnej svokry na politikárčenia úbohé,“ povedal Matovič.

Dodal, že peniaze jeho svokre prináležia a budú predmetom dedičského konania. „Namiesto toho, aby poďakoval, že to budú mať jej vnúčatá, musí si silou-mocou buchnúť,“ dodal minister.

A mal odkaz aj pre iných svojich oponentov: „Nedajte sa znechutiť ľuďmi, ktorí by vás život vymenili za balíček teplých rožkov.“

VIDEO: Matovič: Kollár si na mŕtvej svokre robí politiku.
Video

© Autorské práva vyhradené

309 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Miroslav Kollár #očkovací bonus