Vyšetrovateľ NAKA žiada pre Bödöra väzbu

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) žiada prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry o podanie návrhu na väzobné stíhanie obvineného nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra.

14.01.2022 20:03
Bödör Foto: ,
Eskorta zo Špecializovaného trestného súdu odvádza Norberta Bödöra v Banskej Bystrici 18. augusta 2021.
debata (93)

TASR o tom informovala Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru. O tom, či bude väzobný návrh podaný na súd, by mal prokurátor rozhodnúť v najbližších hodinách.

„Vyšetrovateľ predložil spis s podnetom na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby,“ priblížila pre TASR Dobiášová.

Bödöra zadržali vo štvrtok 13. januára v súvislosti s kauzou Valčeky, ktorá sa podľa medializovaných informácií týka ekonomickej trestnej činnosti v súvislosti s fiktívnymi dodávkami ocele.

robert fico Čítajte viac Fico o zadržaní Bödöra: Je to fašizmus. Neprekvapil ma, reaguje Mikulec

Ako uviedla Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru zadržanie podnikateľa súvisí s obavou, že by mohol Bödör ovplyvňovať svedkov a pokračovať v trestnej činnosti.

„Vzhľadom na súčasné štádium trestného stíhania nebude Úrad špeciálnej prokuratúry v danej veci poskytovať žiadne bližšie informácie,“ uviedol hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

Nitrianskeho podnikateľa zadržali po tom, ako bol vo štvrtok prepustený z väzby. Čelí obvineniam aj v kauzách Očistec, Judáš a Dobytkár, kde sa má začať súdny proces v apríli tohto roku.

93 debata chyba
Viac na túto tému: #NAKA #Norbert Bödör #väzobné stíhanie #kauza Valčeky