Remišová: Zvolenie Žilinku za generálneho prokurátora je najväčší omyl koalície

Líderka vládnej strany Za ľudí a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová považuje zvolenie Maroša Žilinku do funkcie generálneho prokurátora za najväčší omyl koaličných partnerov a jeho konanie za neprijateľné.

16.01.2022 15:41
Veronika Remišová Foto: ,
Podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová
debata (185)

Uviedla to vo svojom statuse na sociálnej sieti. Zároveň v ňom vyjadrila nesúhlas s tvrdením ministra hospodárstva a šéfa koaličnej strany Sloboda a Solidarita Richarda Sulíka v relácii V politike na televízii TA3, že je prehnané žiadať disciplinárne stíhanie generálneho prokurátora Maroša Žilinku pre jeho cestu do Ruska.

„Richard Sulík považuje diskusiu o disciplinárnom stíhaní Maroša Žilinku za prehnanú. Nesúhlasím, no nečudujem sa, nakoľko práve u Richarda Sulíka loboval za podporu pána Žilinku podnikateľ Gučík. Naša strana Za ľudí na rozdiel od strany SaS za Žilinku nehlasovala,“ doplnila.

Sulík v dnešnej relácii povedal, že v súvislosti s cestou Žilinku do Ruska stačilo verejne povedať, že táto cesta robí Slovensku hanbu, keďže tam Žilinka vycestoval ako jediný z 27 krajín Európskej únie. Podotkol, že on by takú cestu neabsolvoval, keďže to podľa neho vzbudzuje submisívny postoj. Nemyslí si však, že Žilinka urobil niečo zakázané.

Richard Sulík Čítajte viac Sulík by na mieste Žilinku do Ruska nechodil, hovorí o hanbe
185 debata chyba
Viac na túto tému: #generálny prokurátor #Maroš Žilinka #Veronika Remišová