Žilinka vyškolil Korčoka

Kto má komu zavolať? Generálny prokurátor ministrovi? Alebo Korčok Žilinkovi?

17.01.2022 21:06
debata (577)

Cesta generálneho prokurátora Maroša Žilinku do Moskvy, na oslavy okrúhleho výročia tamojšej prokuratúry, už priniesla nejedno mediálne vyjadrenia niektorého z politikov.

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nom. SaS) vyhlásil v rádiu Expres, že „dá číslo generálnemu prokurátovori svoje číslo, nech sa kedykoľvek poradí“. Dodal, že podľa neho stretnutie Žilinku so šéfom ruskej prokuratúry Igorom Krasnovom, ktorý je na sankčnom zozname, nie je v poriadku. Korčok spresnil, že „návštevu s nimi nekonzultoval a nášmu veľvyslancovi v Moskve to bolo jednoducho oznámené“.

Žilinka, ktorý si už na svoju adresu práve pre návštevu Moskvy vypočul od domácich politikov rôzne hodnotenia, tentoraz zareagoval veľmi jasne.

„Pán minister, pri vašich dnešných nediplomatických vyjadreniach zjavne ušlo vašej pozornosti, že generálny prokurátor SR, ako ústavný činiteľ nie je vašim podriadeným,“ vysvetlil Žilinka na sociálnej sieti Korčokovi.

Dodal, že hoci jeden ústavný činiteľ nesúhlasí s názorom či postupom iného ústavného činiteľa, „by si mal vždy zachovať objektívnosť, súdnosť a dôstojnosť“.

577 debata chyba
Viac na túto tému: #Ivan Korčok #Maroš Žilinka