Kauza Chachaland: Paulíny odmietol vinu a aj dohodu

Organizátor detského tábora Chachaland Roman Paulíny odmieta vinu v prípade obžaloby zo sexuálneho zneužívania bývalej maloletej chovankyne tábora. Odmietol aj návrh na uzavretie dohody o vine a treste. Paulíny to uviedol na Okresnom súde Bratislava II.

18.01.2022 09:34 , aktualizované: 11:34
Roman Paulíny Foto: ,
Roman Paulíny počas verejného pojednávania na súde. 18.1.2022
debata (2)

Obžalovaný na súde opakoval, že s chovankyňou mal len kamarátsky vzťah a k žiadnym intímnostiam nedošlo, hoci ona sa podľa jeho slov do neho zaľúbila. Argumentoval aj tým, že v tom čase sa rozvádzal s manželkou, s ktorou nechcel tráviť čas. „S odstupom času by som to už neurobil, nepovažujem to za správne. Nič podobné som so žiadnym iným dieťaťom nemal,“ vyhlásil Paulíny.

Poukázal na to, že to skôr chovankyňa iniciovala fyzický kontakt, ktorému sa on bránil. Priznal však, že dievčaťu kúpil dar.

Video

„Obžalovaný popísal vzťah maximálne ako kamarátsky, nič viac nepripúšťa,“ skonštatoval advokát poškodenej Matúš Kanis. Je presvedčený, že dôkazy jasne svedčia proti Paulínymu. Chovankyňa sa pojednávania nezúčastnila, ak však bude súd trvať na jej osobnom predvolaní, Kanis uistil, že príde.

Prví svedkovia

Súd odročil pojednávanie na 22. marca. Počas neho by mali vypočuť prvých päť svedkov. „Verím, že bude v zmysle zákona rozhodnuté. Podľa môjho názoru dôkazná situácia vo veci je jasná už z prípravného konania. Okrem výpovede či znaleckých posudkov máme aj kvantum svedeckých výpovedí, ktoré svedčia v prospech klientky,“ dodal Kanis.

VIDEO: Advokát Kanis: Posudky a výpovede svedčia v prospech klientky.
Video

Pojednávanie s Paulínym sa začalo v utorok na Okresnom súde Bratislava II. K udalostiam v tábore malo dochádzať v rokoch 2003 až 2006 v čase, keď bola poškodená maloletou.

Ján Herák Čítajte viac Herák sa vzdáva mandátu poslanca, na krku má tri prípady zneužívania
2 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #sexuálne zneužívanie #detský tábor