Akcia Agentúra: Zadržali Zmeka. Slobodník a Dora s ďalším obvinením

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v skorých ranných hodinách rozbehla ďalšiu veľkú policajnú akciu, tentoraz pod názvom Agentúra.

18.01.2022 15:44 , aktualizované: 19.01.2022 11:52
prokuratúra súd Mýtnik väzba Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (145)

Ako informuje portál Aktuality.sk, medzi zadržanými má byť aj bývalý vysoký funkcionár u daňových kriminalistov Martin Zmeko. Vo funkcii podľa portálu skončil vlani v novembri.

„Obvinenie pribudlo aj expolicajtom Bernardovi Slobodníkovi či Vladimírovi Bistákovi," dodal portál. Ďalšie obvinenie má na krku aj už odsúdený František Dora mladší, ktorého vlani Špecializovaný trestný súd zatiaľ neprávoplatne aj s jeho otcom, mimochodom exstarostom Dolného CHotára, odsúdil za podiel na troch vraždách a podvod na 25 rokov väzenia, pripomínajú Aktuality.

františek dora Čítajte viac Starosta Dolného Chotára je vinný z objednávok vrážd, dostal 25-ročný trest

NAKA po zásahu obvinila aj bývalého inšpektora práce v Nitre Róberta Bullu, ktorý má podľa Aktualít kontakty na kontroverzný podnikateľský klan Bödörovcov či Ľudovíta Makóa.

Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) v stredu na na sociálnej sieti informoval, že po akcii obvinil vyšetrovateľ NAKA 12 osôb pre 11 skutkov. Obvinenia sa týkajú zločinu založenia, zosnovania, a podporovania zločineckej skupiny, korupčnej trestnej činnosti a trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Štyri obvinené osoby boli zadržané, pričom sa stále konajú procesné úkony. „Bližšie informácie budú poskytnuté, keď to procesná situácia umožní,“ spresnil ÚŠP.

Policajti informovali, že vyšetrovateľ NAKA momentálne zhromažďuje ďalšie dôkazy a analyzuje už získané poznatky s cieľom vyhodnotenia prípadných dôvodov väzby. „Po vyhodnotení všetkých dôkazov bude v zákonnej lehote stanovený ďalší zákonný postup,“ uviedla Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru s tým, že obvinení pôsobili v rôznych štátnych inštitúciách.

145 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #policajná akcia #NAKA #akcia Agentúra