Poslankyni OĽANO hrozí 8 rokov za mrežami. Pre nájomné byty čelí obvineniu

Poslankyňu Národnej rady a starostku obce Kunerad (okres Žilina) Moniku Kaveckú (OĽaNO) obvinila polícia zo zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní pri výstavbe nájomných bytov. "Som pripravená dokázať svoju nevinu," vyhlásila Kavecká.

20.01.2022 16:16 , aktualizované: 17:37
Kavecká Foto: ,
Monika Kavecká na zábere z októbra 2018.
debata (155)

Ako informovala televízia Ta3 na svojom webe, Kaveckej hrozí osem ročné väzenie. Na tento prípad upozornila pred polrokom Nadácia Zastavme korupciu a aj Úrad pre verejné obstarávanie konštatoval výrazné porušenie zákona a obci uložil pokutu 30-tisíc eur. Zuzana Petková z Nadácie Zastavme korupciu poukázala na to, že starostka najprv prenajala pozemky súkromnej firme a potom v súťaži uviedla, že nájomné byty sa môžu stavať iba na tejto konkrétnej parcele.

TA3 priblížila, že polícia k vyšetrovaniu odmietla poskytnúť akékoľvek informácie. Ani prokuratúra zatiaľ nehovorí o podrobnostiach. Obvinená starostka pre televíziu nechce vyšetrovanie zatiaľ komentovať, no voči uzneseniu podala sťažnosť.

Televízia konštatovala, že pri výstavbe nájomných bytov mali problémy aj iné mestá, čo potvrdila aj právna analýza Nadácie Zastavme korupciu. Medzi mestami, ktoré dostali pokutu, je Šaľa, Svidník či Považská Bystrica.

Hnutie OĽaNO namiesto svojho stanoviska poslalo vyjadrenie samotnej poslankyne Kaveckej.

„Obvinenie považujem za absurdné. Ak by takéto obvinenie malo byť právne v poriadku, musela by mu čeliť veľká časť starostov a primátorov na Slovensku. Plne dôverujem práci orgánov činných v trestnom konaní a svoju nevinu som pripravená dokázať pred súdom," vyhlásila Kavecká.

© Autorské práva vyhradené

155 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #verejné obstarávanie #machinácie #Monika Kavecká #nájomné bývanie