Študenti Strednej zdravotníckej školy v Košiciach sa nadýchali plynu

Vo štvrtok tesne pred poludním v priestoroch Strednej zdravotníckej školy na Moyzesovej ulici v Košiciach museli zasahovať hasiči, záchranka aj polícia.

20.01.2022 18:19
debata (2)

Viacerí študenti sa pravdepodobne nadýchali slzotvorného plynu.

„Udalosť v súvislosti so štipľavým zápachom na druhom poschodí budovy bola hasičom ohlásená vo štvrtok okolo 11.30 h. Štyri študentky prišli s dráždivou látkou do kontaktu. Prvotne boli ošetrené zasahujúcimi hasičmi a následne bola privolaná rýchla zdravotná pomoc,“ povedala pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Jana Matis Libová s tým, že evakuácia nebola potrebná a priestory odvetrali. Na mieste zasahovali desiati hasiči s tromi kusmi techniky.

„Učitelia nahlásili vedeniu školy, že na poschodí je cítiť zápach a žiaci sa sťažujú na štípanie v očiach. Preto žiakov evakuovali, začali vetrať, zastavili plyn a kontaktovali políciu, hasičov aj záchrannú službu. Napokon ošetrili piatich žiakov. Hospitalizácia nebola potrebná, keďže nemali žiadne vážne zdravotné následky alebo komplikácie,“ spresnila pre Pravdu hovorkyňa Košického samosprávneho kraja Anna Terezková, pod ktorý škola patrí. Detská aj univerzitná nemocnica nám potvrdili, že žiadnych žiakov zo zdravotníckej školy nehospitalizovali.

Riaditeľka školy Eva Göblová skonštatovala, že nikdy v minulosti sa v škole nič podobné nestalo. „Podrobnosti vyšetruje polícia, zatiaľ nie je potvrdené, čo bolo dôvodom, či išlo o slzotvorný plyn alebo inú chemikáliu, keďže sa to stalo v blízkosti laboratórií.“

„V súvislosti so štvrtkovou udalosťou na jednej zo stredných košických škôl polícia vo veci koná. V týchto chvíľach sú na mieste vykonávané prvotné, neodkladné úkony. Polícia vec dokumentuje ako podozrenie z trestného činu všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti. S osobou podozrivou z tohto skutku sa momentálne vykonávajú procesné úkony,“ uviedla hovorkyňa krajského policajného riaditeľstva v Košiciach Jana Mésarová.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #plyn #slzotvorný plyn