Šeliga Ficovi: Zrušte zhromaždenie. Remišová tvrdí, že Smer hodil Slovensko cez palubu

Dnes popoludní chystá opozičná strana Smer protest pred Prezidentským palácom. Juraj Šeliga zo strany Za ľudí ho žiada, aby chránil verejné zdravie. Predseda Smeru Robert Fico tvrdí, že protest bude zvládnutý.

26.01.2022 09:32 , aktualizované: 12:39
šeliga Foto: ,
Juraj Šeliga
debata (83)

Už niekoľko týždňov Smer avizuje protest na bratislavskom Hodžovom námestí. O piatej chce protestovať proti vojne, zdražovaniu a za predčasné voľby.

Poslanec Juraj Šeliga (nez., Za ľudí) sa na sociálnej sieti prihovára priamo predsedovi strany Smer Robertovi Ficovi. „Nie je verejné tajomstvo, že stojím na inom politickom brehu ako predseda strany Smer Robert Fico,“ začal svoju prosbu.

Video

„Pán predseda, zrušte prosím protest, ktorý organizujete v stredu pred Prezidentským palácom. Nechcem vám upierať právo sa zhromažďovať a vyjadriť svoj názor. Ale apelujem na vás ako na bývalého trojnásobného premiéra, aby ste brali v úvahu zdravie a epidemiologickú situáciu na Slovensku,“ hovorí bývalý podpredseda Národnej rady.

Upozorňuje, že sa zvyšuje riziko infekcie novým variantom koronavírusu omikron. „Zvyšuje sa riziko, že nemocnice budú preťažené, a zvyšuje sa riziko, že niekto aj z vašich účastníkov, sa môže nakaziť a môže aj zomrieť,“ upozorňuje Šeliga.

Nabáda Fica, aby povýšil záujem Slovenskej republiky na ochrane verejného zdravia pred protestom. „Po vlne omikronu bude dosť času protestovať. Pán Fico, ak ste naozaj štátnik, zrušte toto zhromaždenie. Vám sa nič nestane a ochránite občanov Slovenskej republiky, ktorí by tam prišli,“ dodal poslanec.

fico Čítajte viac Smer bude protestovať proti zdražovaniu potravín a obrannej zmluve

Pridala sa k nemu aj šéfka strany Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová. Tá v oficiálnom stanovisku tvrdí, že „Fico dnešným protestom predvádza nekonečné pokrytectvo“.

„Len absolútny zúfalec robí protesty proti niečomu, čo sám inicioval a dohodol. Navyše to robí v čase, kedy nášmu susedovi na východnej hranici hrozí invázia cudzích vojsk, čo bezprostredne ohrozí našu bezpečnosť a stabilitu celého regiónu,“. reaguje Remišová na odmietavý postoj Smeru voči obrannej zmluve s USA.

„Protest Róberta Fica v tejto mimoriadne náročnej dobe svedčí len o jednom – Róbert Fico hodil Slovensko a jeho obyvateľov cez palubu a jediné o čo mu ide, je odpútať pozornosť od káuz jeho nominantov a oligarchov,“ dodáva.

Fico reagoval, že na mítingu by mal vystúpiť aj predseda SNS Andrej Danko, za stranu Hlas Matúš Šutaj Eštok, za stranu socialistov Artur Bekmatov.

„Som šokovaný, aká je miera hnevu medzi ľuďmi. Bol som ráno na hrádzi a jeden pán po mne kričal: Pán Fico, berte krompáče. Protest sa síce bude niesť v razantnom tóne, ale bude zvládnutý,“ povedal predseda strany Smer.

© Autorské práva vyhradené

83 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #protest #Veronika Remišová #Juraj Šeliga