Hlas hovorí nie spolupráci s Matovičom

Akúkoľvek povolebnú spoluprácu s hnutím OĽaNO - či už v parlamente alebo v regiónoch - vylúčila strana Hlas Petra Pellegriniho.

26.01.2022 16:15
debata (20)

„Regionálne štruktúry Hlasu nebudú uzatvárať žiadne koalície s OĽaNO ani na miestnych či krajských úrovniach v nastávajúcich regionálnych a komunálnych voľbách. Rozhodlo o tom dnes predsedníctvo Hlasu na svojom rokovaní v Banskej Bystrici,“ oznámila strana bývalého premiéra na sociálnej sieti.

„OĽaNO nie je politickým hnutím, ale schránkovou firmou, ktorej hlavným cieľom je politický a osobný prospech jej jediného majiteľa Igora Matoviča. OĽaNO zásadne a fatálne zlyhalo pri riadení štátu a neunieslo zodpovednosť, ktorú mu ľudia zverili vo voľbách. Vzhľadom na odmietanie a marenie referenda považujeme OĽaNO za vážnu hrozbu pre slovenskú demokraciu. S takýmto subjektom nemôžeme a nechceme spolupracovať,“ vyhlásil Pellegrini.

Hlas sa zapojí do zberu podpisov pod referendum, ktoré bude riešiť zmenu ústavy, vojenské základne na Slovensku a jednu z kľúčových sociálnych otázok súčasnosti.

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Hlas #Igor Matovič #Peter Pellegrini