Prokuratúra uzavrela s dvojicou obvinených z kauzy Mýtnik dohody o vine a treste

Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) uzavrel s dvojicou obvinených Štefanom Poláčekom a Pavlom Blaškom z kauzy Mýtnik dohody o vine a treste. Vyplýva to z vyjadrenia, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová. Upozornil na to portál Aktuality.sk.

26.01.2022 16:42
debata (4)

„S dvoma obvinenými osobami z pôvodnej kauzy Mýtnik boli uzatvorené v januári 2022 dohody o vine a treste, ktoré boli predložené Špecializovanému trestnému súdu,“ spresnila s tým, že obvinenia sa týkajú korupčnej trestnej činnosti. O Štefanovi Poláčekovi by mal rozhodovať Špecializovaný trestný súd v Pezinku 2. marca.

ÚŠP má na stole aj návrh vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) na podanie obžaloby na ďalších šiestich obvinených v kauze Mýtnik. V tomto prípade ide o päť skutkov ekonomického a korupčného charakteru.

V rámci kauzy Mýtnik obvinili okrem iných podnikateľa Jozefa Brhela, jeho syna Jozefa Brhela mladšieho či podnikateľa Martina Bahledu. Uskutočnilo sa viacero zásahov, vlani v lete zadržali bývalú prezidentku Finančnej správy Lenku Wittenbergerovú, ktorá sa mala priznať a 4. augusta 2021 ju prepustili z cely predbežného zadržania. Obvineniam čelí tiež bývalý štátny tajomník ministerstva financií Radko Kuruc, podnikateľ Miroslav Výboh, na ktorého vydali medzinárodný aj európsky zatykač, či bývalý šéf Finančnej správy František Imrecze.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Kauza Mýtnik