Kolíková sa ohradila voči útokom Matoviča na mimovládne organizácie

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (nom. SaS) sa na rokovaní vlády ohradila voči útokom na mimovládne organizácie.

31.01.2022 16:00
Mária Kolíková / Igor Matovič / Veronika... Foto:
Zľava ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a minister financií Igor Matovič
debata (22)

Zdôraznila, že mimovládky, ako aj mnohé iné združenia a spoločnosti, si zaslúžia v prvom rade poďakovanie za prácu, ktorú vykonávajú. V mnohých oblastiach podľa Kolíkovej suplujú štát a často robia nezastupiteľnú činnosť. Reakciu šéfky rezortu spravodlivosti poskytol Peter Bubla z tlačového oddelenia ministerstva.

Vláda schválila zo svojej rezervy 330-tisíc eur pre pastoračných asistentov v rómskych komunitách. Minister financií Igor Matovič po rokovaní vlády uviedol, že podpora pastoračných asistentov sa ukazuje „ako najefektívnejší spôsob práce s rómskou komunitou, keď to porovnám so stovkami miliónmi, ktoré rozkradli najmä bratislavské mimovládky“. Kolíková skonštatovala, že útoky na mimovládne organizácie bol hlavný dôvod, pre ktorý sa zdržala hlasovania o tomto bode na rokovaní vlády.

„Každý, kto chce vedieť, z akých zdrojov sú financované a ako tieto prostriedky používajú, si informácie nájde, lebo transparentnosť je v tomto pomerne vysoká. Bola by som preto opatrnejšia a zdržanlivejšia pri takýchto vyhláseniach. Sú totiž aj vodou na mlyn kampani, ktorú voči mimovládkam dlhodobo vedú extrémisti,“ uzavrela Kolíková.

Igor Matovič Čítajte viac Mimovládne organizácie vyzvali Matoviča, aby nedehonestoval ich činnosť
22 debata chyba
Viac na túto tému: #mimovládne organizácie #Igor Matovič #Mária Kolíková