Najvyšší súd rozhodol o námietke zaujatosti Norberta Bödöra proti sudcom

Najvyšší súd rozhodol 27. januára o námietke zaujatosti podanej nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom proti trom sudcom, ktorí majú rozhodovať o väzobnej sťažnosti, informovala hovorkyňa súdu Alexandra Važanová.

02.02.2022 14:17
Bödör Foto: ,
Norbert Bödör
debata

„Momentálne predseda senátu pracuje na písomnom vyhotovení uznesenia. Po jeho vypracovaní bude doručené procesným stranám, ktoré proti nemu môžu podať sťažnosť,“ dodala hovorkyňa. Priblížila, že okrem Juraja Klimenta a Petra Štifta namietal Norbert Bödör aj sudcu Petra Hatalu.

Najvyšší súd má rozhodovať o sťažnosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu, ktorý Norberta Bödöra nevzal 16. januára do väzby v rámci kauzy Valčeky, respektíve Judáš.

Norbert Bödör / Marek Para / Čítajte viac Bödör ide na slobodu. Súd hovorí o prieťahoch a zásahu do práva na osobnú slobodu

Norbert Bödör čelí aj dvom obžalobám. Hlavné pojednávanie v kauze Dobytkár nariadil Špecializovaný trestný súd, pracovisko Banská Bystrica, na 25. februára. Obžaloba sa týka 13 osôb. Prokurátor ÚŠP podal v decembri 2021 obžalobu na 11 osôb aj v kauze Očistec.

debata chyba
Viac na túto tému: #Najvyšší súd SR #Norbert Bödör