V Bratislave sa konali protesty proti dohode s USA

V centre Bratislavy sa v stredu zišli odporcovia obrannej zmluvy so Spojenými štátmi. Na situáciu dohliadala polícia, vážnejšie incidenty nezaznamenala.

02.02.2022 17:40 , aktualizované: 19:09
protest  obranná dohoda parlament Foto: ,
Protest za odmietnutie obrannej dohody s USA organizovaný hnutím Republika pred Národnou radou SR. 2.2.2022
debata (316)

„Situáciu na území hlavného mesta SR Bratislavy v súčasnej dobe aj naďalej monitorujeme,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. Mestská polícia Bratislava počas dňa informovala o viacerých protestoch v širšom centre hlavného mesta. Niektoré skupiny sa snažili blokovať premávku. Popoludní na policajné oddelenie v tejto súvislosti predviedli jednu osobu pre opakované nerešpektovanie výzvy verejného činiteľa.

Protest proti obrannej dohode s USA sa začal popoludní pred Prezidentským palácom v Bratislave. Neskôr sa zišli stovky ľudí pred Národnou radou SR. Cieľom zhromaždenia s heslom „Slovensko, bráň si svoju slobodu a suverenitu!“ bolo odmietnutie amerických základní na území Slovenska. Dav kritizovali aj prezidentku Zuzanu Čaputovú. Protest organizovalo mimoparlamentné hnutie Republika, odídenci z Kotlebovej ĽSNS.

Obranná zmluva s USA / Stop USA Army / Čítajte viac Poslancom OĽaNO sa vyhrážali pre dohodu s USA, v obálke dostali náboj
316 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #protest #polícia SR #Republika #obranná zmluva #Obranná dohoda s USA