Hatráková tvrdí, že medializované informácie o nej sú zavádzajúce a účelové

Poslankyňa Národnej rady (NR) SR a kandidátka na komisárku pre deti Katarína Hatráková (OĽANO) považuje medializované informácie o svojej osobe za účelové a zavádzajúce, keďže sú podľa jej slov vytrhnuté z kontextu. Avizuje, že sa bude brániť všetkými dostupnými prostriedkami. Tvrdí, že odbornosť nikoho nezaujíma. Poslanci NR SR majú komisárku pre deti voliť 17. februára.

02.02.2022 19:26
katarína hatráková Foto: ,
Katarína Hatráková
debata (3)

„Útoky niektorých médií prostredníctvom skreslených informácií vytrhávaných z kontextu považujem za účelové a zavádzajúce. Preto sa voči nim budem brániť všetkými dostupnými prostriedkami,“ uviedla Hatráková v stanovisku, ktoré TASR zaslal Matúš Mandrák z mediálneho tímu OĽANO.

Hatráková hovorí o znevažovaní jej práce a mena. Zavádzajúca interpretácia citlivých prípadov či neodborné hodnotenie jej postupov pri komunikácii s klientami alebo úradmi podľa nej „masírujú verejnosť spôsobom, ktorý považujem za neprofesionálny a nekorektný“. Odvoláva sa napríklad na medializované informácie o tom, že pri poslaneckom prieskume zneužila svoju právomoc poslankyne. „Voči týmto nepravdivým tvrdeniam som sa ohradila a noviny sa mi ospravedlnili,“ uviedla.

Zverejnené informácie v Hospodárskych novinách sa týkali toho, že sa poslankyňa dostala do spisu úradu práce rodiny, v ktorej sa mala angažovať ako psychologička. Na to mala využiť svoje postavenie poslankyne Národnej rady SR.

Poslankyňa vyhlásila, že ako psychologička sa venovala deťom a ich rodinám takmer 20 rokov. „Bola to práca s ľuďmi, ich postojmi a emóciami, ktoré často do veľkej miery ovplyvňujú mnohé faktory, vyvíjajú sa,“ dodala s tým, že nie je výnimkou, že príbeh klienta sa vyvinie v čase inak a vstupy terapeuta môže vnímať ako málo nápomocné.

Postoje Hatrákovej kritizovali napríklad predstavitelia viacerých organizácií pôsobiacich v oblasti duševného zdravia a práce s deťmi v liste poslancom NR SR. Hovoria, že jej vyjadrenia a postoje vzbudzujú u odbornej a laickej verejnosti „vážne obavy, či bude skutočne vždy prihliadať na najlepší záujem detí a v tomto zmysle zo svojej pozície aj konať“.

Strana SaS už avizovala, že Hatráková nemá podporu jej poslaneckého klubu. K medializovaným informáciám si ju mali pozvať na klub. Strana Za ľudí podľa tlačového oddelenia o podpore kandidáta na komisárku ešte diskutuje. Okrem Hatrákovej kandiduje na tento post Mária Vargová.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #komisárka pre deti