Čaputová si prevzala ocenenie Justitia Awards

Prezidentka SR Zuzana Čaputová si vo štvrtok v Prezidentskom paláci prevzala ocenenie Justitia Awards, ktoré jej vlani udelila organizácia Women in Law Initiative so sídlom vo Viedni. Odovzdali jej ho najvyšší predstavitelia organizácie Alix Frank-Thomasserová a Franz J. Heidinger. Informoval o tom prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

03.02.2022 17:34
čaputová Justitia Awards Foto:
Zuzana Čaputová si prevzala ocenenie Justitia Awards, ktoré jej vlani udelila organizácia Women in Law Initiative. Ocenenie prezidentke odovzdali najvyšší predstavitelia organizácie Alix Frank-Thomasserová a Franz J. Heidinger.
debata (268)

Ako pripomenul hovorca, prezidentku nominovali v kategórii medzinárodné líderky venovanej najtalentovanejším a najvplyvnejším právničkám, ktoré zásadným spôsobom menia spoločnosť vďaka svojej erudícii a inovatívnosti. Ide o ocenenie pre výnimočnú ženskú právnickú osobnosť roka.

Minuloročná slávnostná ceremónia sa pre pandémiu uskutočnila iba virtuálne. Prezidentka vtedy v ďakovnom video príhovore uviedla, že ocenenie je pre ňu viac záväzkom než odmenou. „Je to záväzok pokračovať v chránení toho, čo je správne, obraňovať spravodlivosť a právny štát. Toto ocenenie je zároveň záväzkom naďalej podporovať a inšpirovať iné ženy a dievčatá, ktoré sa rozhodli pre právnickú profesiu,“ vyhlásila.

Poslaním organizácie Women in Law Initiative je spájať predovšetkým ženy pracujúce v rôznych právnických profesiách po celom svete. Je platformou pre diskusiu a výmenu informácií a skúseností v najrôznejších ekonomických a spoločenských oblastiach, kde sa uplatňuje právo. Presadzuje zlepšenie pozície žien v právnických profesiách a podporuje ženské líderstvo v tejto oblasti. Spája ženy – právničky nielen z právnej praxe, ale aj z oblasti právnej teórie a akademických inštitúcií.

Organizácia je členom Európskej asociácie právničiek. Vznikla v roku 2018 ako trvalé pokračovanie medzinárodnej konferencie Women in Law Conference, ktorá sa prvýkrát konala v roku 2019. Iniciatíva si získala hneď od začiatku širokú podporu a patronát UNESCO.

268 debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Čaputová