Fico hovorí o plači, zvoláva protest proti obrannej zmluve

V utorok 8. februára popoludní budú poslanci rokovať o obrannej zmluve, ktorú teraz v noci na piatok podpísal minister obrany Jaroslav Naď s americkým šéfom diplomacie Antony Blinkenom. Smer zvoláva pred budovu parlamentu protest.

04.02.2022 15:07
Blanár / Fico / Danko / Blaha / Foto: ,
debata (813)

„Američania majú deň nezávislosti, my budeme mať deň zrady: 3. február 2022 si budeme pamätať ako deň, kedy ministri Korčok a Naď s požehnaním prezidentky Čaputovej podpísali v USA zmluvu o vojenskom poddanstve,“ hovorí predseda Smeru Robert Fico vo videu na sociálnej sieti.

Zopakoval všetky výhrady, ktoré má opozícia voči obrannej zmluve a dodal, že „Čaputová nadšene skáče v maskáčoch pred zrkadlom, my, bohužiaľ, plačeme“.

Video: Príďte zdvihnúť hlavu proti zrade.

Video

Predseda Národnej rady zvolal na utorok na 13. hodinu mimoriadnu schôdzu, jej jediným bodom programu je obranná zmluva. Fico tvrdí, že „vládna koalícia chce rokovať aj v noci, mysliac si, že nás uspí a utrmáca“.

„Veľmi sa mýli, čaká nás v parlamente obrovský súboj a my budeme na jeho čele,“ sľubuje Fico s tým, že hoci nemá počty na víťazstvo, cíti sa už teraz ako morálny víťaz.

„Tento súboj bude otváracím kolom k petičnej akcii a referendu o vypovedaní tejto zmluvy,“ pokračoval. Poďakoval opozičným stranám, ktoré už zorganizovali protesty proti uzavretiu zmluvy. „Musíme však pokračovať a tentoraz spoločne,“ zdôraznil.

Najvyšší predstavitelia strany Smer chcú v utorok o 17. položil vence pred bustou Alexandra Dubčeka na námestí pred budovou parlamentu.

„Je jedno, či ste ficovci, pellegríniovci, dankovci, tarabovci, uhríkovci alebo nezávislovci. Príďte sa v utorok o 17. pokloniť Dubčekovi a zdvihnúť hlavu na vzdor proti tejto zrade na slovenských národných záujmoch. A nezabudnite si zobrať slovenské vlajky,“ dodal Fico.

Naď, Korčok, Blinken Čítajte viac Podpísané. Naď a Blinken parafovali obrannú dohodu Slovenska a USA

© Autorské práva vyhradené

813 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #protest #obranná zmluva s USA