Ceny letia hore, a Matovič sa usmieva. Koalícia sa zahráva s ohňom

Smer predbehol Hlas. „Peter Pellegrini sa musí rozhodnúť, donekonečna sa nedá lavírovať,“ povedal v podcaste Marián Repa.

05.02.2022 06:00
debata (297)

Koalícia podcenila obrannú zmluvu s USA. Hoci ju parlament zrejme schváli, a prezidentka ratifikuje, vášne nie sú zažehnané.

„Robert Fico dostal do rúk zbraň proti koalícii, o akej sa mu ani nesnívalo,“ povedal v podcaste Počúvajte pravdu Marián Repa.

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Je presvedčený, že komunikáciu zmluvy smerom k verejnosti koalícia nezvládla. Zabudla na to, že z podobnej situácie dokázal vyťažiť maximum v minulosti už expremiér Vladimír Mečiar (HZDS).

Do veľmi podobnej situácie sa krajina dostala v čase, keď opozičný tábor vedie Robert Fico (Smer). „On dokázal otočiť o 180 stupňov, a z prozápadného politika sa stal odporca NATO a USA,“ dodal Repa.

Fico podľa neho hazarduje s bezpečnosťou krajiny, lebo pozná viaceré zmluvné záväzky Slovenska pred a po vstupe do NATO. „Referenda o zmluve s Američanmi sa ale Fico nevzdá,“ predpovedá komentátor denníka Pravda.

Výbušná atmosféra v súvislosti so zmluvou, ktorá nastala na Slovensku, je podľa neho výsledok práce opozície aj koalície. „Všetky strany roky podceňovali zahraničnú politiku Slovenska, a nepripravovali zo svojich radov skutočných odborníkov,“ dodal Repa.

V podcaste si vypočujete aj komentár k prvenstvu Smeru v popularite politických strán. „Splnil sa dlhodobý cieľ Roberta Fica,“ dodal k téme komentátor Repa. Súčasne vyslovil pochopenie nad tým, že Smer volá k spolupráci Hlas a SNS.

„Fico si uvedomuje nulový koaličný potenciál po ďalších parlamentných voľbách, a tak hľadá riešenie,“ upozornil komentátor.

Viac otáznikov vyjadril nad osudom strany Hlas, ktorá vzišla zo Smeru, a chcela ponúknuť „inú“ politiku. „Peter Pellegrini sa musí rozhodnúť, či bude ďalej nerozhodný,“ odporúča komentátor druhej najsilnejšej strane na politickej scéne.

Prečo koalícia stále nerozhodla ako bude riešiť šokujúci nárast cien tepla a potravín? Je problémom minister financií Igor Matovič (OĽaNO)? Dokedy bude koalícia tolerovať jeho správanie? Nalaďte si podcast Počúvajte pravdu s Mariánom Repom, komentátorom denníka Pravda.

© Autorské práva vyhradené

297 debata chyba
Viac na túto tému: #podcast #Počúvajte Pravdu