Minister Korčok navštívi Ukrajinu, vycestuje na Donbas i do Kyjeva

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS) vycestuje začiatkom týždňa na Ukrajinu. Spolu s rezortnými partnermi zo Slavkovského formátu - českým ministrom Janom Lipavským a rakúskym ministrom Alexandrom Schallenbergom - sa má oboznámiť s aktuálnou situáciou v krajine aj v súvislosti s pretrvávajúcim napätím pozdĺž ukrajinskej hranice. TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

05.02.2022 12:29
debata (71)

Ministri navštívia 7. februára kontaktnú líniu na Donbase, kde budú informovaní o situácii v zóne konfliktu, ktorý sa nedarí vyriešiť od roku 2014. Stretnutia s najvyššími predstaviteľmi Ukrajiny v Kyjeve 8. februára poskytnú podľa MZVEZ SR priestor na oboznámenie sa s ich hodnotením aktuálneho vývoja.

„Vyjadrujeme nádej a očakávanie, že súčasné napätie sa podarí znížiť diplomatickými rokovaniami. Slovensko v tejto súvislosti víta oživenie Normandského formátu a pevne verí, že rokovania sa v najbližšej dobe uskutočnia na adekvátnej politickej úrovni a prinesú potrebné konkrétne výsledky,“ uviedlo ministerstvo. Dodalo, že SR plne podporuje politickú nezávislosť Ukrajiny a jej územnú celistvosť v medzinárodne uznaných hraniciach.

71 debata chyba
Viac na túto tému: #Ukrajina #Ivan Korčok