Zomrel exminister zahraničných vecí Eduard Kukan. Bol výborným diplomatom, spomínajú politici

Vo veku 82 rokov zomrel bývalý minister zahraničných vecí , poslanec Národnej rady SR a Európskeho parlamentu Eduard Kukan. Potvrdila to hovorkyňa Univerzity Komenského v Bratislave Lenka Miller.

10.02.2022 08:20 , aktualizované: 16:51
Eduard Kukan (82) Foto: ,
Eduard Kukan
debata

Informoval o tom portál televízie JOJ. Kukana mali nájsť na Univerzite Komenského, kde mal mať ako odborný asistent vysokej školy konzultačné hodiny na Katedre medzinárodného práva a medzinárodných vzťahov. Príčinou úmrtia malo byť podľa portálu srdcové zlyhanie.

Kukan v minulosti pôsobil na viacerých československých veľvyslanectvách. Bol viacnásobným slovenským ministrom zahraničia. Okrem iného bol aj poslancom Národnej rady SR a Európskeho parlamentu. Učil na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave.

SR Slovensko  bezpečnostná konferencia GLOBSEC 2010 Čítajte viac Demeš: Ministra ako Kukan sme nemali. Narodil sa ako diplomat

Sprístupnená bude kondolenčná kniha

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR sprístupní kondolenčnú knihu na pamiatku bývalého trojnásobného šéfa slovenskej diplomacie Eduarda Kukana.

Kondolenčná kniha bude sprístupnená v Kongresovej sále MZVEZ SR na Hlbokej ceste 2 v Bratislava 11. februára v čase od 12.00 do 16.00 h. Rovnako bude kondolenčná kniha k dispozícii aj v pondelok 14. februára v čase od 9.00 do 11.00 h a od 14.00 do 16.00 h.

Zápis do kondolenčnej listiny je možný aj elektronickou formou na webstránke www.mzv.sk/eduardkukan a na e-mailovej adrese kondolenciaministerkukan@mzv.sk.

VIDEO: V apríli roku 2021 bol Eduard Kukan hosťom relácie Ide o Pravdu. Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej a Eduarda Kukana.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Eduard Kukan